Audition i Rønne: På jagt efter turismens x-faktor
Pressefoto

23. APR 2018 • 06:41 • AF REDAKTIONEN

Audition i Rønne: På jagt efter turismens x-faktor

TourismX hedder et nyt projekt, som skal vække turismens x-faktor i hele landet. Iværksættere, startups og virksomheder får herigennem mulighed for at præsentere deres bedste idéer til nytænkning på turismeområdet og opnå sparring og rådgivning af landets dygtigste inden for feltet. Alt sammen for at styrke og inspirere turistbranchen.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse om projektet, hvor Destination Bornholm også er med.

Den 2. maj er der audition i TourismX for små og mellemstore virksomheder i Region Hovedstaden. Det sker dels i København, dels via direkte Skype-forbindelse fra Destination Bornholm til dommerpanelet.

Wonderful Copenhagen og Dansk Kyst- og Naturturisme står bag TourismX.

Hos Destination Bornholm ser man frem til at tage imod håbefulde kandidater på velkomstcentret i Rønne.

– Bornholm har en helt særlig iværksætterkultur, og jeg mener, vi kan takke blandt andet de mange iværksættere for den positive udvikling, Bornholm er inde i, og som har gjort sig gældende de senere år. De har bragt mange nye og spændende initiativer i spil, og derfor håber og tror vi, at mange vil se dette som en unik mulighed og derfor møde op og præsentere deres gode idé til videreudvikling af turismen, siger Destination Bornholms direktør Pernille Kofod Lydolph.

Turismen på Bornholm har de senere år resulteret i særlige synergi-effekter, da netop særligt innovative fødevarer af høj kvalitet er noget af det, der har haft en positiv branding-effekt, lyder det.

Et af de seneste tiltag er en madfestival, som finder sted i juni måned i et tæt samarbejde mellem Bornholms Landbrug, Gourmet Bornholm og Destination Bornholm.

Turismen omsætter på Bornholm for 1,8 milliarder kroner om året og beskæftiger cirka 2.000 personer.

– En tredjedel af turismeomsætningen lægges i de ”traditionelle” turismeprodukter såsom overnatning og transport, men de resterende to tredjedele kommer andre erhverv til glæde og gavn. Derfor har turismen meget stor betydning for det samlede erhverv og dermed også for samfundet generelt, siger Pernille Kofod Lydolph.

Der er behov for nytænkning
Et dommerpanel bestående af iværksættere, forskere og erhvervsfolk fra branchen vil evaluere de præsenterede idéer på audition-dagen og tilbyde rådgivning og udvikling i et videre forløb til de personer eller grupper, hvis idéer vurderes at have det største potentiale.

– TourismX stiller kompetent sparring til rådighed og skaber de bedst mulige rammer for at udvikle idéer og produkter til færdige koncepter eller prototyper, som kan testes blandt brugere og blive klar til introduktion på markedet, hedder det i pressemeddelelsen.

– Vi har behov for at sætte gang i innovation i turismesektoren, der er præget af mange små- og mellemstore virksomheder. Målet er nye turismeprodukter, der både øger sektorens indtjening og turisternes tilfredshed, siger Mikkel Aarø-Hansen, administrerende direktør i Wonderful Copenhagen.

SENESTE NYHEDER

17. OKT 2018 • 11:30 FOR ABONNENTER
En overbygning er målet på Svartingedal Skole
17. OKT 2018 • 10:59
Bornholm har reddet liv i 10 år

MEST LÆSTE BORNHOLM

16. OKT 2018 • 18:06
Gum by Hviid erklæret konkurs
16. OKT 2018 • 16:19 FOR ABONNENTER

Fem Galloway-køer sat ind i Ekkodalen

16. OKT 2018 • 14:39 FOR ABONNENTER

Cykelstier i Rønne har ikke højeste prioritet

Mest læste