Claus Larsen-Jensen blev opfordret til at stille op – men blev vraget: Det er godt nok træls
Arkivfoto

21. APR 2018 • 16:02 • AF TOMMY KAAS

Claus Larsen-Jensen blev opfordret til at stille op – men blev vraget: Det er godt nok træls

På trods af en enstemmig opfordring til Claus Larsen-Jensen fra ledelsen af Socialdemokratiet i Nordjylland til at stille op til valget til Europa-Parlamentet valgte et flertal på partiets repræsentantskabsmøde i Nordjylland lørdag en indfødt nordjyde som deres kandidat.

Det oplyser en ærgerlig Claus Larsen-Jensen, der senest har afløst det bornholmske folketingsmedlem Lea Wermelin på Christiansborg, selv til Bornholms Tidende.

Claus Larsen-Jensen sagde ja til den nordjyske opfordring, som ifølge ham selv lignede headhunting.

I Region Sjælland var der også en interesse for, at han stillede op, oplyser han. På grund af det nordjyske tilbud trak han sig fra at gå ind i kapløbet der om at blive stillet op på Sjælland.

Afgørende for resultatet i Nordjylland var, at kandidaten var indfødt nordjyde, mens den landspolitiske og Europa-politiske erfaring, som regionsbestyrelsen lagde vægt på hos Claus Larsen-Jensen, spillede en lille rolle, fortæller han.

– For mig er det da ok, at de helst vil have en indfødt nordjyde, men når en samlet ledelse i regionen opfordrer mig, så var det for mig forudsat, at de havde baglandet med sig, lyder det fra Larsen-Jensen.

– Men det havde de så ikke, og i praksis betyder det, at det ikke er muligt for mig og Socialdemokratiet, at jeg kan komme på den socialdemokratiske liste til valget til Europa-Parlamentet i 2019. Det er godt nok træls at blive bragt i en sådan situation, siger Claus Larsen-Jensen.

– Det er desværre ikke første gang, at jeg ved opstilling oplever, at fødested er vigtigere, end hvad man kan i forhold til den opgave, der skal løftes, siger Claus Larsen-Jensen.

SENESTE NYHEDER

17. OKT 2018 • 11:30 FOR ABONNENTER
En overbygning er målet på Svartingedal Skole
17. OKT 2018 • 10:59
Bornholm har reddet liv i 10 år

MEST LÆSTE BORNHOLM

16. OKT 2018 • 18:06
Gum by Hviid erklæret konkurs
16. OKT 2018 • 18:06

Gum by Hviid erklæret konkurs

16. OKT 2018 • 16:19 FOR ABONNENTER

Fem Galloway-køer sat ind i Ekkodalen

16. OKT 2018 • 14:39 FOR ABONNENTER

Cykelstier i Rønne har ikke højeste prioritet

Mest læste