Claus Larsen-Jensen blev opfordret til at stille op – men blev vraget: Det er godt nok træls
Arkivfoto

21. APR 2018 • 16:02 • AF TOMMY KAAS

Claus Larsen-Jensen blev opfordret til at stille op – men blev vraget: Det er godt nok træls

På trods af en enstemmig opfordring til Claus Larsen-Jensen fra ledelsen af Socialdemokratiet i Nordjylland til at stille op til valget til Europa-Parlamentet valgte et flertal på partiets repræsentantskabsmøde i Nordjylland lørdag en indfødt nordjyde som deres kandidat.

Det oplyser en ærgerlig Claus Larsen-Jensen, der senest har afløst det bornholmske folketingsmedlem Lea Wermelin på Christiansborg, selv til Bornholms Tidende.

Claus Larsen-Jensen sagde ja til den nordjyske opfordring, som ifølge ham selv lignede headhunting.

I Region Sjælland var der også en interesse for, at han stillede op, oplyser han. På grund af det nordjyske tilbud trak han sig fra at gå ind i kapløbet der om at blive stillet op på Sjælland.

Afgørende for resultatet i Nordjylland var, at kandidaten var indfødt nordjyde, mens den landspolitiske og Europa-politiske erfaring, som regionsbestyrelsen lagde vægt på hos Claus Larsen-Jensen, spillede en lille rolle, fortæller han.

– For mig er det da ok, at de helst vil have en indfødt nordjyde, men når en samlet ledelse i regionen opfordrer mig, så var det for mig forudsat, at de havde baglandet med sig, lyder det fra Larsen-Jensen.

– Men det havde de så ikke, og i praksis betyder det, at det ikke er muligt for mig og Socialdemokratiet, at jeg kan komme på den socialdemokratiske liste til valget til Europa-Parlamentet i 2019. Det er godt nok træls at blive bragt i en sådan situation, siger Claus Larsen-Jensen.

– Det er desværre ikke første gang, at jeg ved opstilling oplever, at fødested er vigtigere, end hvad man kan i forhold til den opgave, der skal løftes, siger Claus Larsen-Jensen.

SENESTE NYHEDER

24. JUN 2019 • 16:27 FOR ABONNENTER
Mange gode fund på genoplivet loppemarked
24. JUN 2019 • 15:24 FOR ABONNENTER
Se billederne: Italiensk trafikkaos på Nørresand
24. JUN 2019 • 14:11 FOR ABONNENTER
Mandagens leder: Med verden for fødderne
24. JUN 2019 • 14:00NAVNE
Dødsfald

MEST LÆSTE BORNHOLM

23. JUN 2019 • 08:21
16-årig åbner ny isbar i Rønne
23. JUN 2019 • 09:07
Ny optiker på vej

Mest læste