Ny madfestival klar med kæmpe program
Mikkel Bach-Jensen. Foto: Berit Hvassum

21. APR 2018 • 10:57 • AF TOMMY KAAS

Ny madfestival klar med kæmpe program

Når den bornholmske madfestival Kulinarisk Ø finder sted om et par måneder, bliver det med et stort og flot program. Det fortæller Mikkel Bach-Jensen fra madkulturhuset Gaarden i Melsted til Bornholms Tidende.

Bornholms første madfestival løber af stabelen i dagene 24. til 28. juni – i forlængelse af kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem – og præsenterer 75 arrangementer rundt omkring på Bornholm.

I dag bruger man arrangementer Bornholm i København som festivalens første store udstillingsvindue, og her kan man i papirform få et overblik over maddagenes program.

Det omfattende program har faktisk overrasket arrangørgruppen lidt. Elisabeth Falk fra Bornholms Landbrug & Fødevarer er i hvert fald meget begejstret over det store engagement hos producenter og spisesteder.

– Vi vidste godt, at timingen var rigtig og at Bornholm nærmest manglede en madfestival, men det har alligevel været overvældede at se, hvor dygtigt og hvor kreativt vores producenter og spisesteder har budt ind til programmet. Det lover godt for de kommende år, siger hun.

De to andre arrangører er Destination Bornholm og Gourmet Bornholm. Også her er der stor glæde over den kommende aktivitet, som ifølge Mikkel Bach-Jensen ligger på et helt rigtigt tidspunkt mellem Folkemødet og højsæsonen, hvor Bornholm godt kunne bruge lidt flere aktiviteter og gæster.

Sammen med destinationens direktør er han sikker på, at Kulinarisk Ø har ramt rigtigt.

– Udover de mange sjove tilbud til vores gæster er det også en god mulighed for vores erhverv i både turisme- og fødevarebranchen til at blive endnu bedre udbydere af oplevelser, som både giver glade og tilfredse gæster, men også skaber vækst i butikken.

Man kan hoppe ind på hjemmesiden og danne sig et overblik over en lang række spændende og velsmagende tilbud, som Mikkel Bach-Jensen formulerer det.

– Der er alt fra en tidlig morgentur til bistaderne hos en biavler til pluk-selv med rundvisning i frugtplantagen, picnic med sommerfugle og besøg hos Bornholms første wagyu-kvæg.

SENESTE NYHEDER

21. JAN 2019 • 19:26 FOR ABONNENTER
Dagplejemor: Vi er igen blevet populære

MEST LÆSTE BORNHOLM

21. JAN 2019 • 07:07
Karlsvognen til salg

Mest læste

19. JAN 2019 • 19:17 FOR ABONNENTER

Frederik føler sig klar til Superligaen