Færgen under pres: Lastbiler tager broen efter prisdump
Foto: Berit Hvassum

20. APR 2018 • 15:15 • AF RUNE REGGELSEN SKJOLD

Færgen under pres: Lastbiler tager broen efter prisdump

Rederiet Danske Færger A/S, til daglig kaldet Færgen, der fra september mister sejladsen til og fra Bornholm, er også presset på andre ruter.

Således ser det ud til, at flere lastbiler fremover vil droppe Færgens rute mellem Spodsbjerg på Langeland og Tårs på Lolland. De vil i stedet køre over Storebæltsbroen, hvor priserne ved årsskiftet blev sat ned med minimum 15 procent.

Sådan lyder kritikken fra Danske Færger A/S, der i dag oplyser, at de ikke modtager kompensation fra Storebælt til at sænke priserne på Langelandsfærgen.

– For en vognmand har det jo meget stor betydning, hvad det koster at køre i forhold til at sejle en kilometer. Så der er vognmænd, der i dag sejler med færgen, som fremadrettet vil vælge at tage via Storebæltsbroen, siger Lindy Kjøller, salg- og marketingschef hos Danske Færger A/S.

Regeringen lovede ellers, da de besluttede at sænke taksterne over storebælt, at det ikke skulle gå ud over rederierne.

– Vi skal sikre, at der er en færgerute på Kattegat. Det har vi skrevet ind i den nye aftale om Storebælt. For der skal være en færgeforbindelse mellem Sjælland og Jylland, sagde Erhvervsminister Brian Mikkelsen i efteråret til DR Sjælland.

Vognmand: Det er flere 100.000 kroner om året
Én af dem, der fremover vil vælge færgen fra, er direktør i transportfirmaet Sax-Trans i Sakskøbing Flemming Werner Jensen. For ham er der mange penge at spare ved at sende sine lastbiler over Storebælt:

– Vi er nødt til at tage den besparelse, der måtte ligge i at køre det billigste sted. Det er flere 100.000 kroner på årsbasis, så det er vi simpelthen nødt til, siger han.

A/S Storebælt ønsker ikke at stille op til interview, men oplyser at de sammen med Danske Færger A/S nu vil følge trafikudviklingen på ruten mellem Spodsbjerg og Tårs, og eventuelt kan genoptage forhandlinger om kompensation, hvis det på længere sigt viser sig, at de billigere priser på Storebælt har en negativ effekt.

SENESTE NYHEDER

16. OKT 2018 • 07:01 FOR ABONNENTER
Nyt samarbejde skal styrke integrationen
15. OKT 2018 • 18:52 FOR ABONNENTER
Svedig fest og nye trin

MEST LÆSTE BORNHOLM

Mest læste

12. OKT 2018 • 18:32 FOR ABONNENTER

Viking og Tejn mødes i første lokale opgør i e-sport

11. OKT 2018 • 14:05 FOR ABONNENTER

Pigefodbold er igen blevet populært på Bornholm