I dag bliver der samlet affald
Foto: Berit Hvassum

22. APR 2018 • 07:03 • AF REDAKTIONEN

I dag bliver der samlet affald

Når man går tur i skov, ved strand eller andre steder i naturen, kan man af og til opdage noget, der ikke naturligt findes på de steder.

Affald i naturen er et ikke ukendt fænomen, men selvom et enkelt stykke ispapir eller en tom sodavandsdåse kan virke ubetydelig, så er det faktisk til skade på mange måder.

Udover at det skæmmer, så kan det også være livsfarligt for dyr og fugle, der kan tro, det er mad, og derfor spise det og i værste fald dø af det.

Man finder årligt dyr, der har skået sig på glas eller metal eller fået viklet sig ind i plastic med risiko for deres liv.

Det gør en række bornholmske organisationer nu noget ved.

I dag går Bornholms Landbrug & Fødevarer, BOFA, Danmarks Naturfredningsforening Bornholm og de Bornholmske Borgerforeningers Samvirke nemlig sammen om at arrangere indsamling af affald i naturen.

Det har organisationerne fortalt i en pressemeddelelse.

Alle kan være med og det er faktisk ret nemt. Man tager to sække og går ud i naturen til et sted, hvor man mener, der trænger til at blive ryddet op.

I den ene sæk fylder man glas og metal og i den anden sæk andet småt brændbart affald.

Affaldet kan man aflevere på dagen hos Bornholms Landbrug på Kannikegaard mellem klokken 13 og 15 eller på BOFAs containerplads i Nexø, Olsker eller Rønne fra klokken 9 til 17.

Når man aflevere sit affald et af stederne, får man et lod og er med i konkurrencen om en gave, oplyser organisationerne.

Derudover er der forfriskninger på alle afleveringssteder. Endelig er der en pose frø til haven eller altankassen fra de medvirkende organisationer, som man kan så og skabe sit eget lille stykke natur til glæde for sommerfugle, bier og andre insekter.

SENESTE NYHEDER

22. JAN 2019 • 20:12 FOR ABONNENTER
Rønne-center kan få ny status
22. JAN 2019 • 19:50 FOR ABONNENTER
Cowi: Et større center kan hente handel hjem til Bornholm
22. JAN 2019 • 15:40 FOR ABONNENTER
Lægernes formand: Regeringens plan er fornuftig
22. JAN 2019 • 14:54 FOR ABONNENTER
Her er chefen på deltid

MEST LÆSTE BORNHOLM

21. JAN 2019 • 07:07
Karlsvognen til salg

Mest læste

21. JAN 2019 • 18:07SPORT

Lund beskrives som et scoop

19. JAN 2019 • 19:17 FOR ABONNENTER

Frederik føler sig klar til Superligaen