Ingen ansatte flytter med styrelse til Bornholm: Kommunen skal finde nye folk inden november
Rønne. Foto: Berit Hvassum

19. APR 2018 • 07:13 • AF TOMMY KAAS

Ingen ansatte flytter med styrelse til Bornholm: Kommunen skal finde nye folk inden november

Inden november bliver syv statslige arbejdspladser fra Landssupporten i Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) placeret på Bornholm og samles med nogle af de opgaver, der allerede løses i Rønne.

Det kom frem allerede i januar.

Nu oplyser Beskæftigelsesministeriet, at ingen medarbejdere flytter med Landssupporten fra København, og derfor skal kommunen i gang med at ansætte de nye medarbejdere.

Hele processen med ansættelse og oplæring af nye medarbejdere ventes færdig til november, oplyser ministeriet.

Landssupporten består af flere enheder:

En Supportenhed, der varetager support af professionelle brugere i jobcentre, a-kasser og andre aktører. En Jobnetsupport, der yder support til borgere, og en Virksomhedssupport, der supporterer virksomheder og står for kvalitetssikring af job, som bliver offentliggjort på Jobnet.

Ministeren: En god idé
Flytningen af de syv statsjob er en del af regerings udflytningsplan, og den giver god mening, mener beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen.

– Det er en rigtig god idé, at vi får samlet Landssupporten, siger han ifølge en pressemeddelelse fra Beskæftigelsesministeriet.

– Og jeg synes også, at det er godt, vi samler opgaverne på Bornholm. Regeringen ønsker et Danmark, der hænger bedre sammen og er i bedre balance rent geografisk. Derfor er det rimeligt, at arbejdspladserne kommer tættere på borgere og virksomheder. Alle i landet bidrager over skatten til at betale for statslige arbejdspladser, og derfor mener vi i regeringen også, at de statslige arbejdspladser skal være til stede i hele landet.

Borgmester Winni Grosbøll synes, det er godt med nye arbejdspladser på Bornholm.

– Derfor er vi også meget tilfredse med, at vi nu får hele Landssupporten, og jeg synes også, at det giver god mening at samle opgaverne et sted. Jeg glæder mig til at byde de nye medarbejdere velkommen, siger hun ifølge pressemeddelelsen.

SENESTE NYHEDER

21. JAN 2019 • 19:26 FOR ABONNENTER
Dagplejemor: Vi er igen blevet populære

MEST LÆSTE BORNHOLM

21. JAN 2019 • 07:07
Karlsvognen til salg

Mest læste

19. JAN 2019 • 19:17 FOR ABONNENTER

Frederik føler sig klar til Superligaen