Omdiskuteret skulptur bliver sat op i Ekkodalen
Arkivfoto

16. APR 2018 • 20:28 • AF HOLGER LARSEN

Omdiskuteret skulptur bliver sat op i Ekkodalen

Anders Nyborgs velkomstsøjle får en fast plads ved Ekkodalshuset, hvor den tirsdag den 24. april bliver genindviet under overværelse af blandt andre den 84-årige kunstner.

Velkomstsøjlen blev fremstillet i anledning af Hasle-Rønne Rotarys 70 års jubilæum i i 2013 og stillet op i Bornholms Lufthavn.

Søjlen blev taget ned i forbindelse med udvidelsen af lufthavnens parkeringsområde.

Hasle-Rønne Rotary Klub har ønsket, at søjlen blev opsat et andet godt og synligt sted for mange på Bornholm, og klubben tilbød den til kommunen.

Her blev den genstand for en debat om, hvorvidt der var tale om kunst eller ej. Da kunst- & kulturhistorisk råd vendte tommelfingeren nedad og et flertal af politikerne i to udvalg fulgte rådet, blev en placering i Hasle opgivet.

Klubben blev efterfølgende kontaktet fra flere virksomheder og enkeltpersoner, der ønskede at give plads til velkomstsøjlen, oplyser Hasle-Rønne Rotary.

Efter at have vurderet de mange forslag, er det besluttet, at velkomstsøjlen fremover vil få sin faste plads ved Ekkodalshuset & Café Genlyd. Dermed vil søjlen byde Ekkodalens årligt cirka 300.000 gæster velkommen gennem på en himmelstræbende søjle i poleret rustfrit stål og en sokkel af bornholmsk granit.

– Vi er i Ekkodalshuset og Café Genlyd taknemmelige for, at en så bidragsydende og stor velgørenhedsorganisation som Rotary vælger Ekkodalshuset som klippefast hjemsted for skulpturen. Rotary er jo forbundet med selvstændige og initiativrige erhvervsfolk, der i sit virke giver mere end de tager. Her tænker vi selvfølgelig på det velgørenhedsarbejde, som organisationen udfører, både under og over radaren. Vi lover at passe på den, udtaler værtsparret Joan & Christian Froberg Dahl i pressemeddelelsen.
17. JUL 2019 • 19:12 FOR ABONNENTER

Leder: Tænk jer om, inden I trækker politikerne ned i sølet

17. JUL 2019 • 18:08 FOR ABONNENTER

Politiker om konflikten i Snogebæk: Monopol er sjældent godt

17. JUL 2019 • 17:20

Nexøs byfest får dansetelt

17. JUL 2019 • 16:37 FOR ABONNENTER

Aldrig har der været så mange turister

17. JUL 2019 • 15:30 FOR ABONNENTER

Kommunen opgiver nye boliger nord for Rønne

Mest læste