Ældreplejens spareplan skydes til hjørne en måned
Arkivfoto

10. APR 2018 • 14:47 • AF JAKOB MARSCHNER

Ældreplejens spareplan skydes til hjørne en måned

Vådservietter i stedet for vand og sæbe, bad hver anden uge og rengøring hver tredje, altsammen for at spare op til de 10 millioner kroner, som ældreplejen ser ud til at bruge for meget i år. Sammen med et par håndfulde andre spareforslag blev den pakkes endelige skæbne mandag udskudt en måned af et flertal i social- og sundhedsudvalget.

Den tid får Ældrerådet, Ældre Sagen og ældreplejens ansatte til at fortælle, hvad de mener om hvert af forslagene. For at sende sparekataloget i høring stemte Socialdemokratiet og Enhedslisten sammen med udvalgsformand Bjarne Hartung Kirkegaard (KD).

– Jeg har ikke taget politisk stilling til, hvad jeg synes om sparekataloget. Det gør jeg, når jeg har noget på skrift, sagde Bjarne Hartung Kirkegaard tirsdag morgen på TV 2 News.

Borgerlige afviser sparekataloget
Både Venstre og Dansk Folkeparti var imod. De to borgerlige partier ønsker begge at fjerne sparekataloget, som de da heller ikke stod bag at bestille tilbage i januar.

– Høringer er jo generelt udmærkede, og vi har da også rigtig mange ting i høring. Her synes vi bare, at der er tale om så uspiselige forslag, at vi ikke vil stå på mål for at spørge den bornholmske befolkning, om det er en god ide, at de ældre kun kan komme i bad hver anden uge og få gjort rent hver tredje siger Carsten Scheibye (V).

– Vi er ganske overbevist om, at vi kender svarene, for lignende spørgsmål har været drøftet tidligere, vi kender godt Ældrerådet og Ældre Sagens holdning, og det er ret tydeligt, hvad de mener, siger Carsten Scheibye.

Venstre håber dels, at det nye års intense forsøg på at stramme alle skruer og lede efter penge i ethvert af ældreplejens hjørner om en måneds tid vil kunne vise, at der er fundet penge nok til, at sparekataloget slet ikke bliver nødvendigt. Skulle det ikke være tilfældet, er partiet åbent over for at tilføre flere penge i form af en såkaldt tillægsbevilling.

– Det er jo ikke fremmed for kommunalbestyrelsen at tilføre ældreområdet flere penge, hvis der er brug for det. Så sent som i oktober tilførte vil jo i omegnen af 22 millioner, siger Carsten Scheibye.

– Vi mener, at ældreområdet skal have ro. Det vil også give os tid til en større samlet vurdering af det hele, siger han.

SENESTE NYHEDER

16. JUL 2019 • 16:29 FOR ABONNENTER
Leder: Længe leve kyssepiger og Hasle-sild
16. JUL 2019 • 14:21 FOR ABONNENTER
VUC holder vejret: Efterårsholdet er truet
16. JUL 2019 • 14:00NAVNE
Dødsfald

MEST LÆSTE BORNHOLM

15. JUL 2019 • 16:00
Mulig drukneulykke ved Klympen
15. JUL 2019 • 05:47
Rønne får en whiskyfestival

Mest læste

13. JUL 2019 • 19:49 FOR ABONNENTER

Træneren savner opbakning til Nexøs nye projekt