Nu følger arbejdsmiljøuddannelserne også den digitale trend

SPONSORERET AF ARBEJDSMILJØGRUPPEN

Nu følger arbejdsmiljøuddannelserne også den digitale trend

Når en virksomhed får sin tiende medarbejder, er den forpligtet til at etablere en arbejdsmiljøorganisation (AMO). Formålet med AMO er at sikre, at arbejdspladsen er sikker at færdes på, og at medarbejderne trives, når de er på arbejde.

AMO løser blandt andet opgaver som udarbejdelse af arbejdsvurderinger, anmeldelse af arbejdsulykker, rådgivning ved køb af teknisk inventar og meget mere. Derudover er det også AMOs ansvar at sikre, at arbejdsmiljøet er sundt og trygt, så de ansatte trives og har det godt, når de er på arbejde.

Ved oprettelsen af AMO påkræves det, at repræsentanterne gennemgår og gennemfører et arbejdsmiljøkursus. På kurset bliver repræsentanterne undervist i metoder og redskaber til at styre og sætte rammerne for et godt arbejdsmiljø.

Før i tiden foregik uddannelsen kun som et fysisk forløb, hvor kursusdeltagerne skulle møde ind for at deltage i undervisningen. Den digitale udvikling gør det dog muligt at tilbyde undervisning online. Flere og flere uddannelser benytter sig af denne fleksible mulighed, og derfor var det også oplagt at digitalisere arbejdsmiljøkurset.

Arbejdsmiljøuddannelse klæder repræsentanterne på
Arbejdsmiljøuddannelsen er navnet på det obligatoriske arbejdsmiljøkursus, som repræsentanterne skal deltage i. Uddannelsens længde varer knap et døgn, men du skal selvfølgelig ikke gennemføre uddannelsen på én dag.

Uddannelsen løber over tre sammenhængende dage, og undervisningen foregår i dagtimerne. Det er et krav, at repræsentanterne tager uddannelsen, inden der er gået tre måneder, siden de blevet valgt eller udpeget til at repræsentere virksomhedens AMO.

På uddannelsen bliver repræsentanterne undervist i AMOs opgaver og funktioner, arbejdsmiljøloven og de pligter de har over for virksomhedens ledelse og ansatte. Derudover lærer de også om redskaber og metoder til at forebygge risici på arbejdspladsen og til at facilitere sundhed og trivsel.

Tag arbejdsmiljøuddannelsen online
De digitale teknologier er efterhånden så veludviklede, at det er muligt at tage hele uddannelser online. Digitaliseringen af arbejdsmiljøuddannelsen giver virksomhederne og AMO-repræsentanterne mere fleksibilitet, da man kun skal møde ind til et introduktionsmøde – resten af uddannelsen foregår online.

På uddannelsen kommer deltagerne til at stifte bekendtskab med blended learning, som er en undervisningsform, der kombinerer traditionelle og digitale undervisningsmetoder. Som nævnt skal repræsentanterne møde op til et fysisk introduktionsmøde, som varer 4 timer. Herefter er den resterende undervisning digital, og den online undervisning kommer til at vare ca. 10 timer i alt.

Endvidere skal deltagerne løse to praktiske opgaver fra egen virksomhed, og disse to opgaver anslås til at tage ca. 8 timer. Det er muligt at løse opgaverne sammen med kolleger fra egen virksomhed, hvis de også er tilmeldt uddannelsen.

Vælger man at tage arbejdsmiljøuddannelsen online, skal man gennemføre den inden for syv uger. Derudover skal man som minimum gennemføre den på tre uger.

Den digitale version af kurset giver virksomhederne og repræsentanterne mere fleksibilitet, så hvis deltagerne ikke har tid til at tage kurset fysisk i dagtimerne, har de mulighed for at tage det online. På den måde kan alle gennemføre den lovpligtige uddannelse.


22. FEB 2019 • 17:01 FOR ABONNENTER

Svaneke: Mere kontrol kunne finansieres af flere fastboende

22. FEB 2019 • 16:22 FOR ABONNENTER

Karamel Kompagniet uddelte gave til kunde nummer 20.000

22. FEB 2019 • 15:51 FOR ABONNENTER

Menighedsråd vil bygge nyt hus tæt på kirken

Mest læste

22. FEB 2019 • 14:18 FOR ABONNENTER

DBU-formand klar til genvalg i 2020