Rønne får stor samlet strategiplan
Arkivfoto: Berit Hvassum

22. MAR 2018 • 19:33 • AF JAKOB MARSCHNER

Rønne får stor samlet strategiplan

Rønne får en stor samlet plan for, hvordan byen skal udvikle sig. En enig kommunalbestyrelse satte torsdag aften en million kroner af som kommunens økonomiske bidrag til planen.

Andre bidrag til at udføre planen venter Bornholm fra Realdania, som kommunen de seneste måneder har været i dialog med om en helhedsplan for Rønne. Realdania har vist sig interesseret i at være med til både at gribe de muligheder og løse de udfordringer, som Rønne står over for.

– Som gammel borgmester for Rønne kan det kun glæde mig, at man nu tager fat i det her. I Rønne Kommunes tid var faktisk i gang med at lave en stor omlægning, og det er glædeligt, at vi nu går i gang igen, sagde Thomas Thors (S).

Meget bliver i disse år forandret i Rønne. Hidtil har der bare ikke været nogen overordnet plan og strategi for alle de mange bygge- og flytteprocesser.

Havnen bliver kraftigt udvidet. Campus Bornholm samler alle øens uddannelser, men efterlader også Bornholms Gymnasium tomt. Også Østre Skole og Bornholms Museums bygninger snart vil stå tomme.

Nørrekås kan blive til et stort rekrativt område og blive bundet bedre sammen med resten af byen, Store Torv er til fortsat debat, og i kulissen lurer elværket, der måske kan blive Rønnes nye bibliotek. Ligesom Snorrebakken mere og mere tegner sig som kommunens nye centrum med borgmesterkontor – en proces, der så også vil rykke rundt på Ullasvej.

– Hovedformålet med det hele er at skabe vækst og styrke Rønne. Der er bare mange processer i gang på én gang, og det kan en samlet plan hjælpe på, sagde borgmester Winni Grosbøll (S).

Også Venstre var for at sætte pengene til strategiplanen af. Brian Kofoed (V) talte samtidig for at inddrage Rønnes borgere i det kommende arbejde.

– Jeg er på ingen måde imod det her projekt i Rønne. Men rigtig mange andre steder på Bornholm er det borgergrupperne, der trækker. Vi har rigtig mange engagerede grupper i Rønne, og dem synes jeg også, at vi skal bruge her, sagde han.

– Sådan nogle planer kommer sjældent frem efter borgerinitiativer. Men når arbejdet med dem så går i gang, skal vi naturligvis også inddrage borgerne, sagde Leif Olsen (SF) hertil.

SENESTE NYHEDER

15. DEC 2018 • 06:55 FOR ABONNENTER
Kokkeduo krydser fingre for mellemjulen
14. DEC 2018 • 15:35 FOR ABONNENTER
Kommunens miljøfolk slås med kæmpe arbejdspukkel
14. DEC 2018 • 14:00NAVNE
Dødsfald

MEST LÆSTE BORNHOLM

13. DEC 2018 • 18:08
Marianne tager afsked med Svaneke

Mest læste