EU-Parlamentet stemmer ja til bekæmpelse af Nord Stream 2

22. MAR 2018 • 11:25 • AF SOFIE EJDRUP

EU-Parlamentet stemmer ja til bekæmpelse af Nord Stream 2

I øjeblikket afventer udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) en afgørelse af, hvorvidt den planlagte, russiske gasrørledning, Nord Stream 2, må krydse dansk farvand.

Men onsdag stemte et flertal i EU-Parlamentet for en ændring, som muligvis overflødiggør en sådan afgørelse. Det skriver Børsen.

Et flertal i udvalget for industri, forskning og energi blev enige om, at det såkaldte gasdirektiv også skal omfatte gasledninger fra tredje lande, og ikke udelukkende EU-lande, som reglerne er nu.

Selvom forhandlingerne onsdag officielt handlede om gasrørsledninger generelt, var der ingen tvivl om, at de i virkeligheden handlede om Nord Stream 2, mener EU-parlamentsmedlem fra De Radikale Morten Helveg Petersen, som har været med til at forhandle gasdirektivet i flere måneder.

– Det er den 400 kg tunge gorilla i lokalet, som ingen snakker om, men så alligevel. Det er i allerhøjeste grad foranlediget af Nord Stream 2, siger Morten Helveg Petersen til Børsen.

Nu er det op til EU-rådet at blive enige om, hvad der skal ske med gasdirektivet. Her har Morten Helveg Petersen også en plads ved bordet, og han forventer at forhandlingerne bliver hårde:

– Det bliver meget voldsomme og dramatiske forhandlinger, vi går ind i. Det er virkelig storpolitik om en kontroversiel sag.

Nord Stream 2 er to rørledninger, der skal løbe mellem Skt. Petersborg-regionen og Nordøsttyskland. Ledningernes rute krydser dansk farvand syd for Bornholm og kræver derfor godkendelse fra den danske regering.

SENESTE NYHEDER

17. JAN 2019 • 14:52 FOR ABONNENTER
Destination Bornholm: Nyt museum kan fremme turismen
17. JAN 2019 • 14:00NAVNE
Dødsfald

MEST LÆSTE BORNHOLM

Mest læste