Ingen grund til panik: Der er bornholmske lam til påskebordene
Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

22. MAR 2018 • 07:42 • AF KRISTINA HERLEV WULFF

Ingen grund til panik: Der er bornholmske lam til påskebordene

Det har ikke været et særligt godt år for lammene på Hammershus. Det kunne TV 2/Bornholm fortælle for et par uger siden.

Den våde sommer og parasitter har gjort, at lammene ikke har udviklet sig, som de skal. De er med andre ord for små til, at Jan Seerup kan få slagtet lige så mange til påskebordene, som han normalt ville kunne.

Den nyhed gjorde lammekølle-entusiasterne på øen bekymrede.

– Der er nogen, der har ringet lidt i panik og troede, at de ikke kunne få noget, fortæller Jan Seerup, der har lammene ved Hammershus og Den Bornholmske Gårdbutik.

Men selv om omkring 90 procent af lammene fra Hammershus får lov at blive til pinselam for at vokse sig store nok til slagtning, så er påskebordet ikke i fare.

– Vi har jo masser af lam i butikken. For vi er jo heldigvis en forening, hvor der er mange, der kan levere lam. Så vi har fået slagtet, så der skulle være kød til alle, der skulle få brug for det til påske, beroliger Jan Seerup.

De lækre uldtotter har måske så bare ikke gået og ædt sig saftige ved Hammershus, men de er stadig fra Bornholm. Og prisen er der heller ikke rokket ved. Men hvis påskens succes står og falder med, om man får et lamselår, så kan det godt være, man skal være lidt hurtig på aftrækkeren.

– Lammekøller kan selvfølgelig godt være udsolgt, men det kan de uanset hvad. For vi er nødt til at slagte et helt dyr, og så har vi den plads, vi har i fryseren. Vi kan ikke kun lægge køller i fryseren, vi skal også have det andet derned. Så vi er nødt til at tilpasse det. Men ellers kan man få masser af andre, lækre udskæringer, lover Jan Seerup.

Mest læste