Skovrider om åbning af Hammershus Besøgscenter: Vi er klar
Skovrider Søren Friese. Foto: Jens-Erik Larsen

21. MAR 2018 • 18:02 • AF ANETTE VESTERGAARD

Skovrider om åbning af Hammershus Besøgscenter: Vi er klar

I morgen åbner det nye, højtprofilerede besøgscenter ved Hammershus, og Naturstyrelse Bornholm, anført af skovrider Søren Friese, står klar til at modtage de ligeså højtprofilerede gæster.

Det er et sjældent og fornemt fremmøde af samfundsspidser, der samles ved foden af borgruinen i morgen for at fejre færdiggørelsen af et af Bornolms mest prestigiøse byggerier nogensinde.

Som det ligger, sprængt direkte ind i granitten, inspireret af Jørn Utzons mere end 50 år gamle skitser og udført af tegnestuen Arkitema, skærer besøgscenteret som en vandret linje gennem Mølledalens sydlige skrænt, domineret af store glasfacader og forbundet med Hammerknuden med en træbro, der fører de besøgende til og fra Hammershus Borgruin.

Frokost med Uggla
Byggeriet af Hammershus Besøgscenter har været plaget af store forsinkelser på grund af tekniske vanskeligheder. Ifølge den oprindelige plan skulle besøgscenteret være klar til åbning i slutningen af 2017.

Til gengæld er det i mellemtiden lykkedes at lande trioen bag Michelin-restauranten Kadeau som forpagter af besøgscenterets café og restaurant.

– Vi er klar, siger Søren Friese, der tager imod den første officielle gæst i torsdag formiddag.

– Ane Uggla, som er formand for fonden, kommer tre timer før alle andre, og det er virkelig en stor ære at modtage hende og vise hende rundt, siger Søren Friese.

Ane Mærsk Mckinney Uggla er formand for A. P. Møller og Hustru Chastine McKinney Møllers Fond til Almene Formaal. Fonden bevilligede i 2012 92,5 millioner til projektet og sikrede dermed som eneste bidragyder realiseringen af det bekostelige byggeri.

Efter frokost ledsager Søren Friese Ane Uggla til den offcielle åbning af Hammershus Besøgscenter kl 13.45.

Esben Lunde Larsen har inviteret Mary
Udover frontfiguren fra Mærsk deltager også en ægte kronprinsesse, nemlig Hendes Kongelige Højhed kronprinsesse Mary. Det er Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsens (V) fortjeneste, at det bliver kongehusets stilbevidste repræsentant der klipper snoren over, fortæller skovrideren.

– Det er Esben Lunde Larsen der har inviteret kronprinsesse Mary, så det skal han have credit for. De har rejst sammen mange gange i udlandet, og har et godt samarbejde, siger Søren Friese.

Derudover deltager selvfølgelig Bornholms borgmester Winni Grosbøll (S), chefarkitekt Poul Schülein fra Arkitema Architects og chefrådgiver på projektet, professor Christoffer Harlang, Institut for Bygningskultur, Kunstakademiets Arkitektskole, samt et stort opbud af dansk presse.

SENESTE NYHEDER

17. JAN 2019 • 14:52 FOR ABONNENTER
Destination Bornholm: Nyt museum kan fremme turismen
17. JAN 2019 • 14:00NAVNE
Dødsfald

MEST LÆSTE BORNHOLM

Mest læste