Mange autister får ikke hjælp
Foto: Mykola Velychko

16. MAR 2018 • 18:30 • AF FLEMMING KOFOED

Mange autister får ikke hjælp

En ny undersøgelse fra Danmarks Lærerforening blandt 5.233 folkeskolelærere viser, at mangel på tid, ressourcer og viden betyder, at alt for mange elever med handicap ikke får den hjælp, de har krav på i folkeskolen.

Hele 82 procent af lærerne svarer, at de har elever med autisme, som ikke får den støtte de har behov for. Mens 23 procent af lærerne svarer, at elever med diagnose ingen støtte får overhovedet.

Det oplyste formanden for Landsforeningen Autisme kreds Bornholm, Thomas Schilling Nielsen, da kredsen holdt generalforsamling.

– Det ville være dejligt at kunne sige, at det er anderledes her på Bornholm, men de meldinger, vi får fra medlemmerne, viser, at det står lige så ringe til her på øen som andre steder. De mange sager om skolefravær er et af symptomerne på, at det står dårligt til i vores folkeskoler, konstaterer han.

– På generalforsamlingen drøftede vi at lave en undersøgelse af omfanget af fravær fra folkeskolerne og efterfølgende præsentere det for politikerne.

– Autisme Kredsen er af den overbevisning, at den udvikling, vi ser i øjeblikket, vil skabe meget store problemer for den enkelte autist og dennes familie, og at mange og gode resurser bliver tabt. Udgifterne både på Bornholm og på landsplan vil stige voldsomt på området, og mennesker, der kunne være nyttige samfundsborgere, får ikke den mulighed, men vil blive fastholdt i livslang forsørgelse i stedet for at bidrage til samfundsøkonomien, tilføjer Thomas Schilling Nielsen.

Landsforeningens formand, Heidi Thamestrup, deltog i øvrigt på generalforsamlingen, og ud over at blive valgt til dirigent, holdt hun et foredrag om situationen på landsplan for autister. Hun fortalte om forskellige undersøgelser, der viser et område med store problemer.

På generalforsamlingen blev der valgt et nyt medlem til bestyrelsen og en ny suppleant. Bestyrelsen består nu af Nickie Nielsen, Jeanette Kofoed Christensen, Karina Bundgaard og Tomas Schilling Nielsen. Bestyrelsen vil på førstkommende møde konstituere sig.

SENESTE NYHEDER

17. JAN 2019 • 14:52 FOR ABONNENTER
Destination Bornholm: Nyt museum kan fremme turismen
17. JAN 2019 • 14:00NAVNE
Dødsfald

MEST LÆSTE BORNHOLM

Mest læste