Brugsen i Hasle klarer sig godt
Foto: Jens-Erik Larsen

15. MAR 2018 • 10:55 • AF FLEMMING KOFOED

Brugsen i Hasle klarer sig godt

2017 blev året, hvor konkurrencen i dagligvarehandlen for alvor kom til Bornholm. Super Brugsen i Hasle har klaret sig rigtig godt i denne nye konkurrencesituation. Foreningen har i 2017 haft fin fremgang i antallet af medlemmer, fortæller formanden Kurt Brunk Hansen i en pressemeddelelse op til brugsens årsmøde på fredag.

– Rigtig mange af vore medlemmer bruger den nye Coop-app til at få personlige rabatter samt nye inspirerende madopskrifter. Herudover har medlemmerne fået en rekordstort bonusbeløb i 2017. En del af overskuddet fra Super Brugsen i Hasle er brugt i et samarbejde med Svartingedal Skole. Dette samarbejde skal skabe en generation af unge mennesker, som bliver bedre til at lave mad end deres forældre, siger formanden.

– Vi har støttet to projekter: Go-Cook, hvor eleverne får en smagskasse til deres Madkundskab. Et andet projekt var Restaurant Go-Cook, hvor elever laver mad med deres forældre. Projektet er udtænkt af diætist Anne Ravn. Super Brugsen i Hasle var meget glad for dette samarbejde. Herudover anvendes en del af overskuddet til at fremme økologiske produkter og dyrevelfærd.

– Et af de nye projekter er at sælge lokale grønsager fra Vestermarie. Et andet spændende tiltag er fremstilling af bionedbrydelig tyggegummi.

Dette tiltag er kommet i stand via Coop Crowdfunding.

– I de kommende år vil vi gerne være med til at etablere et samarbejde om mad. Madfællesskab består af, at en gruppe mennesker går sammen og fremstiller en menu og derefter hygger sig med en god middag sammen.

Super Brugsen er godt rustet til at klare konkurrencen i 2018. Vores medlemmer har støttet brugsen rigtig godt i 2017, og vi tror på, at det vil fortsætte fremover, konstaterer Kurt Brunk Hansen.
Super Brugsen i Hasle holder årsmøde fredag den 16. marts om aftenen i Medborgerhuset i Hasle.

Mest læste