Bump på torv skal sænke hastigheden
Foto: Berit Hvassum

8. MAR 2018 • 08:03 • AF HENRIK NIELSEN

Bump på torv skal sænke hastigheden

Regionskommunen er i gang med at planlægge de trafikale forsøg, som skal foregå på Store Torv i Rønne i sommer for at sænke hastigheden og støjen fra motorkøretøjer. Efter samtaler med en række interessenter omkring torvet lægger kommunen op til at etablere bump. Det blev besluttet på tirsdagens møde i natur- og miljøudvalget.

Bump vil blive etableret fra midten af maj til en gang i efteråret. Målet er at reducere hastigheden til 20 kilometer i timen. I forbindelse med det internationale madmarked i juli bliver der lavet et forsøg med bilfrit torv, hvor der vil blive spærret for trafik langs med Store Torv. I ugerne efter madmarkedet vil der blive foretaget forsøg med kun at have bustrafik og cykler langs med Store Torv. I denne periode vil der være adgang til parkeringspladsen på Store Torv fra Snellemark.

Formålet med forsøget er at samle erfaring i forhold til en fremtidig indretning af Store Torv. Der foretages en midtvejsevaluering af forsøget, og ved udgangen af 2018 foretages en samlet evaluering af forsøget.

SENESTE NYHEDER

MEST LÆSTE BORNHOLM

8. DEC 2018 • 15:04
Bertil går på pension

Mest læste