Bump på torv skal sænke hastigheden
Foto: Berit Hvassum

8. MAR 2018 • 08:03 • AF HENRIK NIELSEN

Bump på torv skal sænke hastigheden

Regionskommunen er i gang med at planlægge de trafikale forsøg, som skal foregå på Store Torv i Rønne i sommer for at sænke hastigheden og støjen fra motorkøretøjer. Efter samtaler med en række interessenter omkring torvet lægger kommunen op til at etablere bump. Det blev besluttet på tirsdagens møde i natur- og miljøudvalget.

Bump vil blive etableret fra midten af maj til en gang i efteråret. Målet er at reducere hastigheden til 20 kilometer i timen. I forbindelse med det internationale madmarked i juli bliver der lavet et forsøg med bilfrit torv, hvor der vil blive spærret for trafik langs med Store Torv. I ugerne efter madmarkedet vil der blive foretaget forsøg med kun at have bustrafik og cykler langs med Store Torv. I denne periode vil der være adgang til parkeringspladsen på Store Torv fra Snellemark.

Formålet med forsøget er at samle erfaring i forhold til en fremtidig indretning af Store Torv. Der foretages en midtvejsevaluering af forsøget, og ved udgangen af 2018 foretages en samlet evaluering af forsøget.

Mest læste