Campus Bornholm om mulig lockout: Vi har ingen plan
Campus Bornholm er blandt de arbejdspladser på Bornholm, som vil blive ramt i tilfælde af en lockout. Foto: Berit Hvassum

7. MAR 2018 • 12:45 • AF SOFIE EJDRUP

Campus Bornholm om mulig lockout: Vi har ingen plan

– Finansministeriet er nødt til at svare igen med en omfattende lockout.

Sådan sagde innovationsminister Sophie Løhde (V), der fungerer som statens chefforhandler på overenskomstområdet, da hun onsdag formiddag varslede lockout på hele det statslige område fra den 10. april.

Hos Campus Bornholm har man midlertidigt ingen strategi for, hvordan man skal håndtere en mulig lockout, fortæller uddannelsechef for gymnasierne, Kurt Rønne:

– En lockout vil betyde, at lærerne ikke må arbejde, at eleverne ikke får deres undervisning, og hvad dét så betyder for eksamenen, kan vi slet ikke forudsige. Der har ikke været lockouter på gymnasieområdet tidligere, så vi ved det faktisk ikke. Det er ikke noget, vi har en plan for, siger uddannelseschefen.

Ministerens udmelding onsdag betyder, at den nuværende konflikt om overenskomst ikke bare munder ud i strejker på udvalgte områder, som de faglige organisationer har lagt op til, men at samtlige cirka 120.000 overenskomstansatte i staten bliver en del af konflikten.

På Bornholm er Campus Bornholm, Bornholms Politi og kirken blandt de arbejdspladser, hvor alle overenskomstansatte medarbejdere ikke må møde på arbejde under en lockout.

Lockouten kan dog udskydes to gange fjorten dage af forlismanden, hvis denne skønner, at der kan nås en aftale mellem parterne. Derfor kan lockouten, hvis den kommer, udskydes frem til slutningen af april.

SENESTE NYHEDER

18. DEC 2018 • 14:47 FOR ABONNENTER
Landmænd er truet af konkurs efter år med store tab
18. DEC 2018 • 12:37 FOR ABONNENTER
Keramikerne håbede til det sidste trods røde tal
18. DEC 2018 • 12:34 FOR ABONNENTER
Keramikfabrik konkurs: Vi har prøvet alt

MEST LÆSTE BORNHOLM

Mest læste

15. DEC 2018 • 12:02 FOR ABONNENTER

Tre på stribe til Cort