Nu kan de redde liv på Svartingedal Skole
Foto: Svartingedal Skole

25. FEB 2018 • 09:55 • AF HOLGER LARSEN

Nu kan de redde liv på Svartingedal Skole

Børn kan sagtens være med til at redde liv, siger man på Svartingedal Skole i Hasle, der er blevet certificeret som en ”du kan redde liv”-skole.

Skolen har fået doneret en hjertestarter fra Tryg Fonden, og den er nu monteret på skolen – udendørs, så den er tilgængelig hele døgnet. Den hænger ved indgangen til skolegården på skolens hovedbygning, hvor der også er indgang til bibliotek og borgerservice.

I den forbindelse har en del af personalet, blandt andre socialpædagog Marie Louise Rømer, været på kursus.

– Vi var seks medarbejdere, der var på kursus i starten af december, hvor vi lærte at lave hjerte-lunge redning, og hvordan man bruger en hjertestarter. Vores instruktør fortalte, at han ofte oplevede, når han var ude på skoler, at informationerne ikke bliver givet videre til eleverne. Så han ville rigtig gerne, at vi formidlede det videre, fortæller Marie Rømer, der efterfølgende har undervist elever i 4. og 6. klasse i brugen af hjertestarter.

Certificeringen som ”du kan redde liv”-skole betyder blandt andet, alle elever i de større klasser bliver undervist i livreddende førstehjælp og brug af en hjertestarter mindst én time per skoleår.

SENESTE NYHEDER

18. DEC 2018 • 14:47 FOR ABONNENTER
Landmænd er truet af konkurs efter år med store tab
18. DEC 2018 • 12:37 FOR ABONNENTER
Keramikerne håbede til det sidste trods røde tal
18. DEC 2018 • 12:34 FOR ABONNENTER
Keramikfabrik konkurs: Vi har prøvet alt

MEST LÆSTE BORNHOLM

Mest læste

15. DEC 2018 • 12:02 FOR ABONNENTER

Tre på stribe til Cort