Manglende frivillige vækker bekymring i Beredskabsforbundet
Foto: Beredskabsforbundet

25. FEB 2018 • 06:12 • AF FLEMMING KOFOED

Manglende frivillige vækker bekymring i Beredskabsforbundet

Beredskabsforbundet på Bornholm har været gennem et år med meget store udfordringer. Effektiviseringer har stået på dagsordenen, og effektiviseringer er ofte lig med nedskæringer.

Det konstaterede kredsleder Kristine Grønbech Jensen i sin beretning på årsmødet.

– I december kom det frem, ja, jeg vil nu kalde det dødsstødet for de kommunale frivillige. Kommunen har valgt at nedlægge samarit-, figurant- og logistik-enhederne. De beholdt Indkvartering og Forplejning, men med de få, der har valgt at blive tilbage, skal kommunen nu til at finde ud af, om der skal hverves nye frivillige, og vi som forbund vil selvfølgelig medvirke og hjælpe til at hverve nye, hvis dette ønskes, sagde Kristine Grønbech Jensen i sin beretning.

– Man må nu håbe, at kommunen ved, hvad de gør, når den i princippet ikke ønsker frivillige som en resurse til beredskabet, hvis der skulle ske en uforudset situation eller hændelse. Vi kan bare se tilbage til 2010, hvor de frivillige trådte til. Det kan godt være ved en situation, at mange har lyst og mulighed for at hjælpe, men når man ikke bliver vedligeholdt, bliver man rusten. Det øvrige Danmark ryster på hovedet af denne beslutning, da vi ligger, som vi gør midt ude i Østersøen, med den nærmeste nabokommune for langt væk til at kunne hjælpe, og hvor lang tid, der vil gå, vil afhænge af vejrforholdende. Vi ligger i en udsat position, tilføjede hun.

Med hensyn til fremtiden beskriver kredslederen, at Beredskabsforbundet vil gøre meget mere opmærksom på sig selv i 2018 – hvad det gør for de frivillige og hvad de kan tilbyde dem.

– Vi vil gøre endnu en stor indsats i kurser, så vi når ud til mange flere i befolkningen. Vi i kredsen vil også lave nogle aktiviteter, hvor vi blandt andet vil prøve at samle så mange medlemmer som muligt, lyder det fra Kristine Grønbech Jensen.

Hun oplyser i øvrigt, at kredsen har 108 medlemmer.

SENESTE NYHEDER

11. DEC 2018 • 16:01 FOR ABONNENTER
Linda Persson: Fristen er for kort til at ansætte ny topchef
11. DEC 2018 • 14:00NAVNE
Dødsfald

MEST LÆSTE BORNHOLM

Mest læste