Nu taler Lauritz.com om overvurderet Hjorth-figur: Det var blevet for optimistisk
Foto: Lauritz.com (udsnit)

23. FEB 2018 • 11:30 • AF TOMMY KAAS

Nu taler Lauritz.com om overvurderet Hjorth-figur: Det var blevet for optimistisk

Der skulle gå over 10 dage, før Lauritz.com reagerede på Bornholms Tidendes henvendelse i sagen om den Hjorth-figur, som auktionshuset havde vurderet til 40.000 kroner.

Prisen var sat alt for højt, konstaterede eksperter over for Bornholms Tidende, men alligevel fortsatte Lauritz.com med at hævde, at det var den rigtige vurdering.

Både telefonisk og på mail har Bornholms Tidende forsøgt at få auktionshuset i tale, men nu fortæller konceptkoordinator Karen Hellemann i en mail, at der har været problemer med husets mailserver, og at det har været årsag til den manglende henvendelse.

– Det beklager vi mange gange, lyder det fra Lauritz.com.

Fredag formiddag valgte auktionshuset at annullere andet forsøg med et salg af figuren, og det sker, fordi vurderingen ikke var realistisk, erkender auktionshuet nu.

– Vurdering er ikke en eksakt videnskab men en indikation. I det konkrete tilfælde har der ikke været tidligere salg at vurdere efter, forklarer Karen Hellemann.

Auktionshuset havde dog ikke behøvet at lede længe efter et hammerslag på lige præcis denne figur, som blev solgt hos Bruun Rasmussen for 3.800 kroner i 2013.

Se det salg her.

– Blandt andet derfor er vurderingen blevet for optimistisk. Som følge deraf har vi valgt at annullere auktionen. Efter udløb af den første auktion burde vurderingen være blevet nedjusteret eller auktionen annulleret. At dette ikke er sket, beklager vi, lyder det fra Lauritz.com.

Mest læste

18. SEP 2018 • 08:12SPORT

Cort bekræfter afbud: Jeg er træt

17. SEP 2018 • 19:11SPORT

Magnus Cort sagde selv fra til VM

17. SEP 2018 • 14:43SPORT

Historisk afbud straffes hårdt