Forbrugerrådet Tænk retter hård kritik mod Lauritz.com efter salg af Hjorth-figur
Foto: Lauritz.com (udsnit)

22. FEB 2018 • 19:35 • AF TOMMY KAAS

Forbrugerrådet Tænk retter hård kritik mod Lauritz.com efter salg af Hjorth-figur

Eksperter har sået tvivl om vurderingen.

Den første auktion nåede ikke i nærheden af forventningerne – og heller ikke mindsteprisen.

Men alligevel fortsætter auktionshuset Lauritz.com med at forsøge at sælge en bornholmsk keramikfigur fra fabrikken L. Hjorth til en vurdering på 40.000 kroner.

Bornholms Tidende beskrev salget i sidste uge, hvor flere eksperter altså slet ikke mente, at figuren kunne være 40.000 kroner værd, og det viste sig da også, da hammerslaget faldt mandag aften, at højestbydende kun var villig til at byde 5.800 kroner.

Fremgangsmåden får kritik af Forbrugerrådet Tænk, som Bornholms Tidende har henvendt sig til og beskrevet sagen overfor.

– Naturligvis må man forvente, at et ansvarligt, stort auktionshus har ekspertise til at vurdere priserne på de produkter, som de sætter til salg, siger Benedicte Federspiel, der er chefkonsulent i Forbrugerrådet Tænk.

Hvad er formålet?
Lauritz.com forklarer om vurderingen, at den svarer "til den hammerslagspris, som Lauritz.com forventer varen vil opnå, baseret på vores erfaring med tidligere salg af samme type vare".

Problemet er bare, at der efter alt at dømme ikke tidligere er solgt keramik fra L. Hjorth i den prisskala.

– Med den formulering de anvender, er det beklageligt, at de ikke vil stå model til at forsvare deres vurdering i forhold til hvad lignende genstande åbenbart tidligere er solgt til, siger Benedicte Federspiel på baggrund af, at Lauritz.com ikke har svaret på Bornholms Tidendes henvendelse om tidligere salg af keramik fra L. Hjorth.

– Det bliver derfor interessant at se, hvad genstanden, der fortsat er er vurderet til 40.000, bliver budt op til, når den sidst kun opnåede bud på 5.800 kroner, mener Benedicte Federspiel.

– Man spørger sig selv, hvad formålet måtte være, hvis vurderingerne ligger så meget over den reelle pris. Såvel sælger som køber kunne blive vildledt, lyder det fra chefkonsulenten fra Forbrugerrådet Tænk.

Lauritz.com forsøger sig netop nu med et omsalg, efter at keramikfiguren, der måler 45 centimeter i højden, ikke opnåede mindsteprisen i mandags.

Ingen lyd fra Lauritz
Auktionshuset Bruun Rasmussen har til Bornholms Tidende fortalt, at man aldrig har solgt keramik fra L. Hjorth til mere end 10.000 kroner.

Eksperter har vurderet figuren til mellem 6.000 og 10.000 kroner.

Lauritz.com er ikke vendt tilbage på Bornholms Tidendes henvendelser.

22. SEP 2018 • 15:31 FOR ABONNENTER

Vandet får fart på i svømmehallen

22. SEP 2018 • 14:16

Flere vil holde får og geder

22. SEP 2018 • 13:00 FOR ABONNENTER

Siff er blevet en kendis

22. SEP 2018 • 11:29 FOR ABONNENTER

Sygdom udfordrer en stram økonomi

22. SEP 2018 • 10:40 FOR ABONNENTER

Tilflytterne bedømmer Rune Holm positivt

Mest læste