Forskere vil arbejde ni timer for hver time, som Bornholm investerer
Bornholm har sagt ja tak til at blive en af fire kommuner, der får hjælp fra eksperter stillet til rådighed på meget fordelagtige vilkår. Foto: Arkivfoto

21. FEB 2018 • 14:42 • AF REDAKTIONEN

Forskere vil arbejde ni timer for hver time, som Bornholm investerer

Er der alternativer til store vindmøller på land, hvis Bornholm skal være CO2-neutral i 2025 som planlagt? Og hvordan ser de alternativer i så fald ud?

Det spørgsmål har det nye udvalg for klima og bæredygtighed sat sig for at afklare, og nu har der vist sig en mulighed for at sætte både fart og høj kvalitet i arbejdet til en meget billig pris.

Bornholm har sagt ja tak til at blive en af fire kommuner, der får hjælp fra eksperter stillet til rådighed på meget fordelagtige vilkår: Eksperterne vil lægge ni arbejdstimer for hver time, som kommunens embedsværk investerer, fortæller udvalgsformand Anne Thomas (AL) til Bornholms Tidende.

Kun én faktor kan forhindre eksperternes hjælp i at komme. Den er til gengæld helt afgørende: Projektet skal først finansiereres, og om det bliver det, regner projektlederen fra Danmarks Tekniske Universitet først med at finde ud af til april eller maj. Her ventes Danmarks Innovationsfond at give svar på den ansøgning, der nu er undervejs.

– Når man investerer i fremtiden, ved man aldrig, hvad der kommer rundt om hjørnet. Men her har vi trods alt nogle folk, der virkelig ved, hvad de taler om, siger Anne Thomas.

22. SEP 2018 • 15:31 FOR ABONNENTER

Vandet får fart på i svømmehallen

22. SEP 2018 • 14:16

Flere vil holde får og geder

22. SEP 2018 • 13:00 FOR ABONNENTER

Siff er blevet en kendis

22. SEP 2018 • 11:29 FOR ABONNENTER

Sygdom udfordrer en stram økonomi

22. SEP 2018 • 10:40 FOR ABONNENTER

Tilflytterne bedømmer Rune Holm positivt

Mest læste