Købmand Ernst er død
Foto: Allan Rieck

13. FEB 2018 • 15:28 • AF TOMMY KAAS

Købmand Ernst er død

Ernst Holz Hansen, der stod bag Den Økologiske Købmand i Hasle, er død efter længere tids sygdom. Det oplyser familien på Facebook.

Han sov stille ind i morges, hvor han var omgivet af sin familie.

– Ernst bevarede sit gode humør og sin karakteristiske humor til det sidste, fortæller familien.

Bisættelsen finder sted fra Hasle Kirke lørdag den 24. februar klokken 12.

Åbnede i 1995
Det var helt tilbage i påsken 1995, at skolelæreren Ernst Holz Hansen blev en meget fremsynet økologisk købmand fra hjemmet i Hasle.

Det var hans store interesse for at lave mad af gode råvarer, der var årsag til, at han ville åbne en købmand, der skulle forhandle nogle af de varer, der dengang ikke var så tilgængelige i dagligvarehandlen.

Sideløbende med sin lærergerning passede han sin købmandsbutik med meget begrænsede åbningstider, men han formåede alligevel at få fat i et stort kundegrundlag fra garagebygningen på Fælledvej i Hasle.

Her tog han sig altid god tid til kunderne, der gerne kom fra hele Bornholm for at handle økologisk i den lille, hyggelige butik.

Kort tid efter, at Ernst Holz Hansen gik på pension fra sit lærerjob, satte sygdom en stopper for, at han kunne drive købmanden videre.

Han overdrog i stedet forretningen til Allan Funder Kaas, der under det nye navn Ernst driver den økologiske købmand videre, nu med adresse i Sorthat-Muleby.

Ernst Holz Hansen blev 63 år.

Mest læste