Alger, mos og lav kan ende som et helvede

SPONSORERET AF ALGESPECIALISTEN.DK

Alger, mos og lav kan ende som et helvede

Alger er hus og haveejeres gråd og tænders gnidsel. De er overalt – man kan rense og gøre rent i det uendelige og alligevel dukker de op igen. De er kommet for at blive.

De pibler frem på tagflader, facader og sokler. De lægger sig mageligt til rette på belægninger som terrasser og gangstier. A pro pos facader må selv vindskeder, vinduer og andet træværk beskæmmet skutte sig under dette dække. Moder natur der ofte er grusom mod ethvert ønske om dekorativ arkitektur, for problemer med alger, mos og lav er først og fremmest æstetisk..

Kært barn har mange navne. Der er grønne alger, gule svampeformede alger og hvide alger, og når vi nu er det, er der også mug, meldug, mos og lav

Derfor kommer algerne
Alger trives bedst på fugtige og skyggefulde overflader. Vejen til helvede er brolagt med mikrober. De fordrer væde for at kunne formere sig. På samme tid er de kendt for at kunne holde på fugtigheden, og så er der gang i den. For nu kan miseren blot brede sig yderligere, hvis ikke man griber ind.

En utæt tagrende eller en tagrende, der løber over, fordi den ikke undergår regelmæssig rensning, kan være slynglen, når naturen æder sig ind på huse og haver, der ikke vedligeholdes.

Grønalger gør at terrasser og fliser kan blive særdeles glatte. Det er som at glide på et stykke sæbe. Inden man får set sig om, er stenbelægningen på vej op mod en, og så gør det ondt. De er farlige at gå på, når de bliver våde. Derfor er det yderst vigtigt, at man med regelmæssige mellemrum vedligeholder med rensning.
Og fugt nærer på sin side forskellige former for græs. Rødderne bevæger sig som mossets rødder ind i alle sprækker og revner, hvilket kun fører til, at de udvides og måske endda forårsager utætte tage.

Bevares, ”gør det selv-manden” tager straks fat med rengøringen, men flere og flere indser, at det kan være en god ide at kontakte en specialist på området. Algespecialisten er en af de førende virksomheder, der kører over hele Danmark.


Mest læste