Otte ansatte forlader Søndermarksskolen efter regnefejl
Foto: Berit Hvassum

30. JAN 2018 • 12:18 • AF JAKOB MARSCHNER

Otte ansatte forlader Søndermarksskolen efter regnefejl

Fire lærere og fire pædagoger på Søndermarksskolen i Rønne er på vej til at blive afskediget. Det skyldes en regnefejl, der betyder, at skolen hele sidste år havde flere lærere ansat, end den havde elever til.

– Jeg kan bekræfte, at skolen har ansat mere personale, end der er økonomi til. For at sikre, at budgettet overholdes har vi derfor i dag varslet afskedigelser af fire lærere og fire pædagoger, siger Johannes Nilsson, regionskommunens servicedirektør.

Både han og skoleleder Tina Duermin fortæller, at det ikke med sikkerhed vil være de otte varslede, der vil miste deres job.

– Der kan ske forskellige ting i varslingsperioden. For eksempel kan andre på skolen finde andre job. Derfor går vi heller ikke nu ud og orienterer elever og forældre. Det gør vi først, når vi kommer til selve afskedigelserne, siger Johannes Nilsson.

– Ved udgangen af februar ved vi, om det bliver fyringer, eller om nogle af de varslede kan blive ansat andre steder i regionskommunen. Vi er jo ansat af regionskommunen, så man kan rykke rundt på os, som man vil, siger Tina Duermin.

På Søndermarksskolen er humøret netop nu i bund.

– For os bliver det et farvel til nogle kolleger. Folk er kede af det, for de havde ikke set det her komme. Vores tidligere underskud på 900.000 kroner skulle være væk, når vi flyttede ind på den ombyggede skole, og det underskud kom væk, siger Tina Duermin.

Skolelederen fortæller, at der ikke vil blive flere end de otte, der vil miste deres job.

– Der er en meget trykket stemning og også en usikkerhed i forhold til, om der vil komme flere afskedigelser. Men det gør der ikke, siger Tina Duermin.

Hun forklarer, at regnefejlen bag de otte varslede afskedigelser går tilbage til efter året 2016, før hun selv blev skoleleder. Søndermarksskolen nåede dengang frem til, at der ville gå flere elever på skolen i 2017, end der faktisk kom til. Derfor har skolen haft for mange ansat gennem hele sidste år.

Tina Duermin opdagede, at noget var galt i november, hvor hun var i gang med den samme øvelse for dette år, den såkaldte budgetudmelding.

– Der manglede nogle penge, som jeg ikke kunne finde nogen steder. Før jul gik vi så tilbage til budgetudmeldingen for 2017, og der kunne vi se, at den var tre millioner kroner højere. I forhold til den budgetudmelding har vi haft for få elever, siger hun.

– Det kom som noget af en chokerende overraskelse, og jeg talte også med skolechefen og vores budgetmedarbejder i regionskommunen om det. Det bliver endnu mere ærgerligt af, at vi kunne have nået at tilpasse os, hvis vi bare havde vidst besked med fejlen i juni sidste år, siger hun.

SENESTE NYHEDER

14. NOV 2018 • 22:15 FOR ABONNENTER
"Mundert" gensyn med Ruben Søltoft i Musikhuzet
14. NOV 2018 • 18:05 FOR ABONNENTER
Birgitte blev kørt i limousine til sidste arbejdsdag
14. NOV 2018 • 14:00NAVNE
Dødsfald

MEST LÆSTE BORNHOLM

14. NOV 2018 • 07:14
Fridolf er solgt til Bygma
14. NOV 2018 • 06:08 FOR ABONNENTER

Cykelhandlere åbner helt ny butik

13. NOV 2018 • 19:32 FOR ABONNENTER

Klemensker: Husene sælges hurtigere og til bedre priser

13. NOV 2018 • 19:30 FOR ABONNENTER

Højt antal tomme boliger er en overraskelse i Hasle

Mest læste