Master Fatman skal lave snaps og pølser på Bornholm
Foto: DRK

19. JAN 2018 • 16:06 • AF REDAKTIONEN

Master Fatman skal lave snaps og pølser på Bornholm

Musikeren Morten Lindberg, nok bedre kendt som Master Fatman, kigger nærmere på pølseproduktionen på Hallegård og snapseproduktion i Svaneke, når han i de kommende måneder drager rundt i landet i jagten på Smagen af Danmark.

I en programserie på DRK vender Morten Lindberg ryggen til sundhedsfanatisme, kalorieregnskab og chiafrø, når han går i lære i traditionel dansk madhåndværk.

Han skal blandt andet lære at lave spegepølser, og det foregår såmænd hos slagter og pølsemager Jørgen Christensen fra Hallegård i Østermarie.

Derudover kommer han i nærkontakt med de våde varer, når han besøger Rie Uldahl og Nord Snaps i Svaneke.

I programmerne er han og seerne med fra koen malkes til osten lagres og fra kornet høstes til brødet bager, og musikeren lærer både om kulturhistorien og mikrobiologien bag det danske madhåndværk.

Udover turene til Bornholm skal Morten Lindberg også lære at bage, sylte, røge og lave ost, og han kommer også til Lynge og Vejby i Nordsjælland, Hårbølle på Møn og Hindsholm på Fyn.

Programmet fra Hallegår bliver sendt første gang på DRK den 1. februar klokken 20.30, mens programmet fra Nord Snaps sendes første gang en måned senere, den 1. marts klokken 20.30.

Første program i serien, om bagning med surdej, sendes på torsdag den 25. januar.

19. AUG 2018 • 12:11 FOR ABONNENTER

Varm sommer gik ud over legeland

Mest læste