Bornholmsk MFer: Regeringen snyder på vægten
Foto: Allan Rieck

17. JAN 2018 • 14:32 • AF JAKOB MARSCHNER

Bornholmsk MFer: Regeringen snyder på vægten

Regeringen snyder på vægten, når den melder ud, at Bornholm får 25 nye statslige arbejdspladser. For som Bornholms Tidende kunne dokumentere kort efter regeringens offentliggørelse, er der reelt kun tale om 7 nye job. Det siger Claus Larsen-Jensen (S), bornholmsk medlem af Folketinget.

– Det er dybt utilfredsstillende, at regeringen ifølge Skats oplysninger til Bornholms Tidende igen tæller 18 arbejdspladser med, som faktisk er de samme 20 arbejdspladser, der tidligere er lovet til Bornholm. Det er snyderi på vægten, og kun 7 ekstra arbejdspladser til Bornholm er stærkt utilfredsstillende, siger han.

– Det er nødvendigt, at vi fra bornholmsk side klart siger til regeringen, at det må de se på endnu en gang.

– Udflytning af statslige arbejdspladser er en brik i at få skabt bedre balance i Danmark og udviklingsmuligheder alle steder i landet. Men jeg er desværre samtidig nødt til at sige, at så nytter det ikke noget, hvis der snydes med tallene, og andre politiske beslutninger på Christiansborg medfører, at der nedlægges endnu flere andre job, siger Claus Larsen-Jensen.

Samtidig giver regeringen med den ene hånd og tager med den anden, mener politikeren, der for tiden er i Folketinget som barselsvikar for Lea Wermelin.

– Analysen af den første udflytning viser jo, at på trods heraf, samtidig nedlagt flere andre arbejdspladser de pågældende steder, siger Claus Larsen-Jensen.

– Det er minimalt hvilken virkning, det har for Bornholm. Det er usikkert, hvor mange arbejdspladser Molslinjen lukker, efter at de med mange hundrede statskroner i kassen overtager færgefarten på Bornholm, men risikoen er, at det massivt fjerner mange flere arbejdspladser på Bornholm, end der flyttes over.

Der kommer dog en chance til for flere nye statsjob inden længe. Den chance mener Claus Larsen-Jensen, at Bornholm skal forfølge.

– Jeg håber og forventer, at når et nyt forsvarsforlig inden længe er på plads, så medfører det yderligere statslige arbejdspladser i tilknytning til Almegårds Kaserne, samt at beredskabet styrkes, men det må vi afvente snarlig afklaring af, siger han.

SENESTE NYHEDER

16. DEC 2018 • 09:11 FOR ABONNENTER
Langelinies lange historie

MEST LÆSTE BORNHOLM

15. DEC 2018 • 12:02 FOR ABONNENTER

Tre på stribe til Cort

Mest læste

15. DEC 2018 • 12:02 FOR ABONNENTER

Tre på stribe til Cort