Søren Christensen: Regeringen skuffer igen
Foto: Berit Hvassum

17. JAN 2018 • 14:11 • AF TOMMY KAAS

Søren Christensen: Regeringen skuffer igen

– Med de bornholmske briller på – og det er jo sådan nogle vi ser verden med – er regeringens anden runde af udflytning af statslige arbejdspladser en skuffelse.

Sådan siger Bornholms Tidendes chefredaktør Søren Christensen, efter at regeringen onsdag har præsenteret planen "Bedre Balance II".

Ligesom han var det første gang, da Bornholm kun fik Rådet for Socialt Udsatte, så er Søren Christensen igen skuffet over, hvor lidt regeringen har skævet til Bornholm.

– Ikke blot fordi, at de lovede ekstra arbejdspladser på Skat, som blev offentliggjort, er blevet brugt som "gaver" til Bornholm mindst én gang i forvejen, men også fordi regeringen ikke tør gå hele skridtet med en i øvrigt glimrende idé, siger han.

– Miljøstyrelsen flytter for eksempel til Odense, som på grund af infrastrukturen i forvejen er en forstad til København, og andre markante flytninger er også koncentreret omkring byer, som i forvejen er vækstcentre. Aarhus for eksempel.

– I forhold til Miljøstyrelsen ville det have battet, om man havde flyttet den til Himmerland, Lolland eller Bornholm for den sags skyld, siger Søren Christensen.

– Derudover er det jo sjovt endnu en gang at opleve det "chok" som udflytningen har ført med sig i fagforeninger og hos medarbejderne i de berørte styrelser i hovedstaden.

– Som om det at skulle flytte vest for Valby Bakke er en straf. Det er jo en belønning, og det hele havde gået op i en højere enhed, hvis også regeringen havde opdaget hvad det "rigtige" vest for Valby Bakke er, siger Søren Christensen.

SENESTE NYHEDER

24. MAJ 2018 • 18:31 FOR ABONNENTER
Færgen har solgt 10 procent flere billetter til Folkemødet
24. MAJ 2018 • 14:31 FOR ABONNENTER
Båndoptager: Modtager du ingen billet, må du ikke parkere
24. MAJ 2018 • 14:00NAVNE
Dødsfald

MEST LÆSTE BORNHOLM

23. MAJ 2018 • 16:15 FOR ABONNENTER

Lejerbo: Vi forhandler med en mulig køber

23. MAJ 2018 • 16:10 FOR ABONNENTER

Boligforening på randen af konkurs

Mest læste