Tandlæge er bare for dyrt

SPONSORERET AF TANDLÆGEN.DK

Tandlæge er bare for dyrt

Vi kender det alle – argumentet med, at det er på grund af prisen, at der er en gruppe danskere, der enten helt eller delvist afholder sig fra at gå til tandlægen. Men lad os slå en ting fast: Det årlige tandeftersyn koster langt mindre end fx et Netflix-abonnement.

Et Netflix basisabonnement koster 79 kroner pr måned, det vil sige 948 kroner om året, mens et standardtandeftersyn inkl. røntgenbilleder koster 368 kroner, når det offentlige har ydet tilskud. Det er altså langt under halvdelen af Netflix basis.

Men har du alligevel valgt at droppe de årlige tandeftersyn, kan det meget vel blive en både dyr og smertefuld affære. Begge dele kan der dog rådes bod for.

Finansieringsmuligheder
Mange tandlæger tilbyder forskellige former for afdrags- eller kreditordninger. Denne type finansiering sker ofte ved brug af finansieringsinstitutter, der har som speciale at yde lån til tandbehandling. I tandlægekæden tandlægen.dk er det op til den enkelte klinik at beslutte hvilken finansieringsform, klinikken vil tilbyde patienterne. Hos tandlægen i Rønne rådgiver tandlægerne gerne patienterne, om hvordan de bedst finansierer større behandlinger, så øboerne kan holde tandsundheden på plads – også i stramme tider.

Tandlægeskræk
En stor gruppe borgere lider af tandlægeskræk – ikke kun af skræk for regningen, men af skræk for den konkrete fysiske smerte. Det afholder mange fra helt at gå til tandlægen, hvilket kan medføre både store smerter og behov for større og dyrere behandlinger.

Disse patienter tilbyder tandlægen.dk at blive behandlet med tandlæge narkose. Mange tandlæger tilbyder denne form for behandling, hvor de i samarbejde med en narkoselæge gennemfører behandlingen, som er 100 procent smertefri.

Til den første konsultation taler tandlægen udelukkende med patienten og tager røntgenbilleder udenfor munden. Tandlægen har på intet tidspunkt nogen instrumenter inde i munden på patienten i forbindelse med denne første konsultation.

Herefter laver tandlægen en behandlingsplan, som patienten kan tage stilling til.

Når behandlingen gennemføres, sørger narkoselægen for, at patienten er i fuldt bedøvet, og inden opvågning, sikrer tandlægen, at der er lagt så meget lokalbedøvelse på de behandlede områder, at patienten er smertefri ved opvågning.

God tandsundhed i fremtiden
Erfaringen viser, at patienter, der er blevet behandlet under fuld narkose, er meget påpasselige med at passe deres tandsundhed fremover. De fleste har ikke samme angst længere, da de nu har oplevet, hvor nænsomt tandlægen kan gå frem.

Derfor hører du til en af dem, der undgår tandlægen på grund af lommesmerter – så tal med din tandlæge om finansieringsmuligheder. Eller hører du til dem, der undgår tandlægen på grund af angst for smerter, så kontakt en tandlæge, der tilbyder behandling i fuld narkose. Tandlægen.dk, som er en landsdækkende tandlægekæde, tilbyder behandling i narkose på en række af deres klinikker. Læs mere her.


Mest læste