Bornholm og resten af udkanten overhaler større byer i boligsalget

14. JAN 2018 • 08:51 • AF FLEMMING KOFOED

Bornholm og resten af udkanten overhaler større byer i boligsalget

Udviklingen i boligsalget i de såkaldte udkantskommuner slår med flere længder den tilsvarende udvikling i resten af landets kommuner.

I 2017 er der nemlig solgt hele 17,4 procent flere boliger i landets 16 udkantskommuner, som Bornholm per definition er en del af, i forhold til året før. I resten af landet er salget gennem 2017 ”kun” steget 7,8 procent.

Dermed blev 2017 året, hvor hele landet kom fri af finanskrisens hængedynd og endda med en styrke, hvor kommunerne i landets yderområder indhentede og overhalede de seneste års gode boligsalg i resten af landet.

– Udviklingen er helt klassisk for boligmarkedet. Når markedet vender, sker det først i de store byer, og nogle år senere følger resten af landet med, skriver EDC’s kommunikationschef Jan Nordmann i en pressemeddelelse.

– Det er dog interessant at se, hvordan selv de mindste områder har sat turboen til i 2017, hvilket ikke alene kan begrundes med den ”normale udvikling”, tilføjer han.

Forklaringen er de stigende boligpriser i landets største byer, der er med til at rette en større del af efterspørgslen mod billigere områder:

– Salgstallene for udkantskommunerne stimuleres yderligere af boligpriser, der i nogle af de store byer er helt op til fordoblet gennem de seneste år. Det får naturligvis flere til at efterspørge boliger til mere overkommelige priser, som netop findes i de 16 kommuner, som Indenrigs- og Sundhedsministeriet tidligere har defineret som udkantskommuner, siger Jan Nordmann.

De danske udkantskommuner består i henhold til Indenrigs- og Sundhedsministeriets definition fra 2010 af Bornholm, Langeland, Lemvig, Lolland, Læsø, Morsø, Norddjurs, Ringkøbing-Skjern, Samsø, Skive, Struer, Thisted, Tønder, Varde, Vesthimmerland og Ærø.

SENESTE NYHEDER

19. JAN 2018 • 18:19 FOR ABONNENTER
Fredagens leder: Bornholmerne skal have særbehandling
19. JAN 2018 • 17:02 FOR ABONNENTER
Vi vil arrangere miniferier uden for sæsonen
19. JAN 2018 • 14:30 FOR ABONNENTER
Kæmpe billedgalleri: Kig ind i det nye campus
19. JAN 2018 • 13:13 FOR ABONNENTER
Juleskib og gebyrer: Her er Molslinjens svar til bornholmerne

MEST LÆSTE BORNHOLM

18. JAN 2018 • 08:31
Indbrud i Rønne-butik

Mest læste