Nu er kommunens brød 100 procent økologisk
Foto: Berit Hvassum

9. JAN 2018 • 07:50 • AF TOMMY KAAS

Nu er kommunens brød 100 procent økologisk

DeViKas kommunale brødproduktion fra bageriet på Sønderbo i Rønne er fra 1. januar økologisk certificeret og kan stemples med det røde ø.

Desuden benytter man lokale råvarer.

Bageriet på Sønderbo bager brød og boller til plejecentre, mødebestillinger og kantiner i kommunen.

Arbejdet med at blive øko-godkendt er sket i samarbejde med Bornholms Landbrugs konsulent Signe Folke og er i december færdiggjort med en decideret certificering, så alle kunderne kan medregne brødet i det økologiske regnskab og forhåbentlig tilføje nogle gode kilo til det økologiske spisemærke.

Et økologisk skridt i den rigtige retning, hedder det i en pressemeddelelse. For de 12 tons mel der bruges til brødproduktionen, har betydning for kommunes økologiske og lokale fødevaremål.

Nina Kragskov, leder af DeViKa fortæller:

– Vi er meget stolte over at vores bageri nu fra 1. januar, bager 100 % økologisk brød. Vi har igennem mange år købt Bornholmsk mel og det er selvfølgelig fortsat Bornholmsk økologisk mel vi bruger. Forskellen er at vi nu kan sende brødet videre ud til modtagerne og så kan de medregne mængden i deres økologiske regnskab.

Bagermester Allan Jensen glæder sig over, at man kan gå foran med gode bæredygtige produkter, som tilgodeser kommunens fremtidige mål.

– Især det gode samarbejde med Valsemøllen gør at brødet bages af lokale råvarer. Som bagermester betyder det rigtig meget for arbejdsglæden at levere brød der er friskt og at melet det bages af, er i orden. Her kan fx ølandshvede og fuldkornsmelet fra Valsemøllen fremhæves, siger han.

Det har betydet meget for DeViKa, at brødet nu bærer det røde øko-mærke, og at virksomheden kan tilbyde bæredygtigt kvalitetsbrød til kommunens køkkener.

– Vi har arbejdet hårdt hen imod at kunne være klar til at levere friskt brød til plejecentrene, der nu har deres egne køkkener, fortæller Nina Kragskov.

SENESTE NYHEDER

18. DEC 2018 • 20:34 FOR ABONNENTER
Netværk ser flere veje til mere mangfoldighed
18. DEC 2018 • 17:07 FOR ABONNENTER
Winni: Bornholm kan holde fast i det meste erhvervsfremme
18. DEC 2018 • 16:27 FOR ABONNENTER
Mail til ejendomsmægler: Jeg har mistet tålmodigheden

MEST LÆSTE BORNHOLM

Mest læste

15. DEC 2018 • 12:02 FOR ABONNENTER

Tre på stribe til Cort