Plan om fjernstudier skal holde flere unge på Bornholm
Foto: Berit Hvassum

9. JAN 2018 • 06:58 • AF JAKOB MARSCHNER

Plan om fjernstudier skal holde flere unge på Bornholm

Lad være at flytte fra Bornholm, når du skal begynde at studere. Bliv i stedet på Bornholm og bliv fjernstuderende.

På den måde mener kommunaldirektør Peter Loft, at flere unge bornholmere kan bringes til at blive på Bornholm, hvor det så vil blive muligt at læse flere fag end i dag. Håbet er, at det også kan gøre det lettere at tiltrække arbejdskraft i de sektorer, hvor Bornholm i dag ikke kan tilbyde uddannelser.

Planen er desuden at oprette et studiecenter til de fjernstuderende. Det skal dels rumme alt nødvendigt IT-udstyr, dels blive en platform for det sociale liv med andre studerende, som de fjernstuderende ellers ikke vil få. Netop den mangel afholder mange unge fra at blive fjernstuderende.

Centret skal være for alle bornholmske fjernstuderende, uanset hvor i Danmark deres uddannelse ligger.

Ideen lander onsdag på bordet for det nye udvalg for job, udvikling og fritid, hvis hovedformål netop er at tiltrække arbejdskraft og tilflyttere. Maria Fromseier Kjærgaard (S) bliver formand for udvalget, som kommunaldirektøren anbefaler at starte et treårigt forsøg med fjernstuderende allerede i år.

Som ideen er skitseret, er målet, at der næste år er startet to nye fjernstudieuddannelser med i alt mindst otte studerende. For så at bygge ovenpå, så der i 2020 er fire fjernstudier med mindst 16 studerende - og seks fjernstudier med mindst 24 studerende i 2021.

”På langt sigt ønskes det, at samtlige danske udbudte fjernstudie kan følges fra Studiecentret, og at fjernstudierne opfattes som et reelt alternativ til det at flytte fra øen og tage en uddannelse”, lyder Peter Lofts vision.

Kommunaldirektøren anslår, at det treårige forsøg med fjernstudier samlet set vil koste 400.000 kroner. Dem skal kommunalbestyrelsen bevilge, før forsøget vil kunne gå i gang.

SENESTE NYHEDER

16. JAN 2018 • 19:49 FOR ABONNENTER
Bornholms Regionskommune har afvist Arnes klage
16. JAN 2018 • 18:08 FOR ABONNENTER
Synnøve hjalp smeden fra Nylars i hans store sorg
16. JAN 2018 • 15:33 FOR ABONNENTER
Tirsdagens leder: Her har regeringen fat i den lange ende
16. JAN 2018 • 14:00NAVNE
Dødsfald

MEST LÆSTE BORNHOLM

15. JAN 2018 • 19:51
Dorte Larsen fundet død
15. JAN 2018 • 12:00
DMI: Voldsomt vejr på vej
16. JAN 2018 • 04:38
Synnøve Søe er død

Mest læste