Plan om fjernstudier skal holde flere unge på Bornholm
Foto: Berit Hvassum

9. JAN 2018 • 06:58 • AF JAKOB MARSCHNER

Plan om fjernstudier skal holde flere unge på Bornholm

Lad være at flytte fra Bornholm, når du skal begynde at studere. Bliv i stedet på Bornholm og bliv fjernstuderende.

På den måde mener kommunaldirektør Peter Loft, at flere unge bornholmere kan bringes til at blive på Bornholm, hvor det så vil blive muligt at læse flere fag end i dag. Håbet er, at det også kan gøre det lettere at tiltrække arbejdskraft i de sektorer, hvor Bornholm i dag ikke kan tilbyde uddannelser.

Planen er desuden at oprette et studiecenter til de fjernstuderende. Det skal dels rumme alt nødvendigt IT-udstyr, dels blive en platform for det sociale liv med andre studerende, som de fjernstuderende ellers ikke vil få. Netop den mangel afholder mange unge fra at blive fjernstuderende.

Centret skal være for alle bornholmske fjernstuderende, uanset hvor i Danmark deres uddannelse ligger.

Ideen lander onsdag på bordet for det nye udvalg for job, udvikling og fritid, hvis hovedformål netop er at tiltrække arbejdskraft og tilflyttere. Maria Fromseier Kjærgaard (S) bliver formand for udvalget, som kommunaldirektøren anbefaler at starte et treårigt forsøg med fjernstuderende allerede i år.

Som ideen er skitseret, er målet, at der næste år er startet to nye fjernstudieuddannelser med i alt mindst otte studerende. For så at bygge ovenpå, så der i 2020 er fire fjernstudier med mindst 16 studerende - og seks fjernstudier med mindst 24 studerende i 2021.

”På langt sigt ønskes det, at samtlige danske udbudte fjernstudie kan følges fra Studiecentret, og at fjernstudierne opfattes som et reelt alternativ til det at flytte fra øen og tage en uddannelse”, lyder Peter Lofts vision.

Kommunaldirektøren anslår, at det treårige forsøg med fjernstudier samlet set vil koste 400.000 kroner. Dem skal kommunalbestyrelsen bevilge, før forsøget vil kunne gå i gang.

SENESTE NYHEDER

22. SEP 2018 • 18:33 FOR ABONNENTER
Løvstikken kan være på vej mod lukning
22. SEP 2018 • 18:07SPORT
Her er Almindingsløbet i billeder
22. SEP 2018 • 15:31 FOR ABONNENTER
Vandet får fart på i svømmehallen
22. SEP 2018 • 14:16
Flere vil holde får og geder
22. SEP 2018 • 13:00 FOR ABONNENTER
Siff er blevet en kendis
22. SEP 2018 • 11:29 FOR ABONNENTER
Sygdom udfordrer en stram økonomi

MEST LÆSTE BORNHOLM

Mest læste