11 personer vil være med i omdiskuteret råd
Lars Kærulf Møller er indstillet af museumsforeningen. Foto: Jens-Erik Larsen

9. JAN 2018 • 06:05 • AF JAKOB MARSCHNER

11 personer vil være med i omdiskuteret råd

En ellers ikke så omtalt gruppe mennesker tiltrak sig sidste år pludselig stor opmærksomhed på Bornholm.

Kommunens kunst- og kulturhistoriske råd lever normalt en ret stille tilværelse.

Det fik en ende, da rådet udpegede kunstnergruppen Randi & Katrine til at udsmykke Vibegårds Runddel udenfor Rønne. Eller rettere: Da det blev kendt, at de to planlagde at opføre en skulptur inspireret af en rundkirke.

Efter kommunalvalget skal også pladserne i kunst- og kulturhistorisk råd besættes påny. 11 personer er indstillet, men der er kun plads til otte. Den niende og sidste plads bliver besat af en af politikerne i det nye udvalg for job, udvikling og fritid, der også skal vælge de otte andre på sit møde onsdag.

Bornholms Museumsforening har indstillet Lars Kærulf Møller, direktør for Bornholms Kunstmuseum. Jacob Bjerring-Hansen og Anette Eriksen har indstillet hinanden. De er henholdsvis direktør for Bornholms Museum og leder af Bornholms Ø-arkiv.

”Hermed indstiller jeg arkivleder for Bornholms Ø-arkiv Anette Eriksen til plads i Kunst- og kulturhistorisk råd. Annette er som fungerende formand, historiker og daglig leder af arkivet yderst kompetent til at rådgive og tage stilling til kvaliteterne i de mange kulturhistoriske ansøgninger, som rådet modtager”, skriver Jacob Bjerring-Hansen om Anette Eriksen.

”Undertegnede indstiller Jacob Bjerring-Hansen, direktør for Bornholms Museum. Jacob har i kraft af sin stilling og sin plads i det nuværende råd en indsigt i det kulturhistorisk miljø på øen, som gør ham meget kompetent til at rådgive og tage stilling til kvaliteterne i de kulturhistoriske ansøgninger, som rådet modtager”, skriver Anette Eriksen om Jacob Bjerring-Hansen.

Bornholms Middelaldercenter indstiller Lena Mühlig, der er centrets koordinator og uddannelsesansvarlige. NaturBornholm indstiller ledende naturvejleder René Larsen. Billedkunstneren Anne Sofie Meldgaard har dels indstillet sig selv, dels kollegaen Trine Saabye. Kunsthåndværkerne Anne Mette Hjortshøj og Pernille Stougaard er begge blevet indstillet af Arts and Crafts Association Bornholm.

Endelig har både Per Jensen og Andreas Nemo Østergaard Walgreen indstillet sig selv. De er henholdsvis formand for Galleri Rasch i Rønne og leder af Danmarks mindste Kunstskole.

SENESTE NYHEDER

18. DEC 2018 • 20:34 FOR ABONNENTER
Netværk ser flere veje til mere mangfoldighed
18. DEC 2018 • 17:07 FOR ABONNENTER
Winni: Bornholm kan holde fast i det meste erhvervsfremme
18. DEC 2018 • 16:27 FOR ABONNENTER
Mail til ejendomsmægler: Jeg har mistet tålmodigheden

MEST LÆSTE BORNHOLM

Mest læste

15. DEC 2018 • 12:02 FOR ABONNENTER

Tre på stribe til Cort