Ny formand afviser tilbud om post til DF'er

6. JAN 2018 • 11:12 • AF JAKOB MARSCHNER / TOMMY KAAS

Ny formand afviser tilbud om post til DF'er

I politik kan også de umiddelbart mindre poster godt udløse tvister ind imellem. Det er netop sket i Bornholms nye børne- og skoleudvalg, hvor Linda Kofoed Persson (DF) har afvist at blive næstformand.

Linda Kofoed Persson begrunder sit valg med, at hun netop ikke mener, at posten er en af de mindre.

”Jeg blev i aftes tilbudt at være næstformand i børne- og skoleudvalget. Jeg vil ikke få lov til at være med i proces om dagsorden, ikke have andre beføjelser eller muligheder end øvrige udvalgsmedlemmer”, fortalte hun i denne uge på Facebook.

”For mig forpligter en næstformandspost, og da man ikke ønskede os i konstitueringen, og vi der står udenfor kun har hørt om, hvad der ønskes, at der skal arbejdes med via pressen, så ser jeg det faktisk ikke muligt at bestride en næstformandspost!”.

”Jeg blev tilbudt en titel, men til hvad nytte! Så jeg takkede nej tak. Hvad skal man bruge det til? Andet end at tage ekstra ansvar for en dagsorden, man ikke må være med til at præge”, opsummerer Linda Kofoed Persson.

Men efter en længere debat i kølvandet på opslaget melder børne- og skoleudvalgets nye formand, Enhedslistens Morten Riis sig ind ved at fortælle, at han slet ikke har tilbudt næstformandsposten til Linda Kofoed Persson.

”Det er nu heller ikke korrekt, at jeg tilbød dig næstformandsposten. Jeg tilbød valggruppe 2 den, det vil sige enten Dansk Folkeparti eller Venstre”, skriver Morten Riis.

Se den efterfølgende debat her:
(Den er også gengivet i ren tekst under facebookopslagene)

Morten Riis:
– Det er nu heller ikke korrekt, at jeg tilbød dig næstformandsposten. Jeg tilbød valggruppe 2 den, dvs. enten DF eller V. Og ja, jeg kan ikke tilbyde DF eller Venstre den indflydelse, som I skulle have været del af konstitueringen for at få, men jeg betragter tilbuddet som en praktisk foranstaltning, et spørgsmål om at være mødeleder ved mit forfald og deltagelse i nogle dialogmøder med borgergrupper og dernæst som en tilkendegivelse af, at udvalgsarbejdet bliver bedre, mere kvalificeret og opbyggeligt i en samarbejdets ånd.
– Der er valgkamp og så er der arbejdet derimellem. Men nuvel.

Linda Kofoed Persson:
– Og arbejdet derimellem vil jeg udfylde 100%.
– Jeg tror hverken udvalgsarbejde blive bedre eller værre af hvem der er næstformand, det er op til formanden at sørge for et godt klima ved møderne hvor alle føler sig hørt.
– Med hensyn til dialog møder mm bestemmer man jo selv hvem man ønsker at sende. I SSU har jeg da deltaget sammen med formanden hvor det var hensigtsmæssigt, det blev aftalt på udvalgsmøderne.
– For mig forpligter en næstformandspost på en anden måde, jeg kan og vil ikke udfylde den rolle når jeg ikke engang ved hvad det er de konstituerende parter vil!
– Og jo du spurgte faktisk om jeg så mig selv som næstformand og ved mit afslag ville du ringe til Maike.

Morten Riis:
– Formanden alene kan ikke sørge for et godt samarbejde. Vi er fem i udvalget.

SENESTE NYHEDER

18. DEC 2018 • 20:34 FOR ABONNENTER
Netværk ser flere veje til mere mangfoldighed
18. DEC 2018 • 17:07 FOR ABONNENTER
Winni: Bornholm kan holde fast i det meste erhvervsfremme
18. DEC 2018 • 16:27 FOR ABONNENTER
Mail til ejendomsmægler: Jeg har mistet tålmodigheden

MEST LÆSTE BORNHOLM

Mest læste

15. DEC 2018 • 12:02 FOR ABONNENTER

Tre på stribe til Cort