Her er historien om den berømte båd på Sørens Værtshus

7. JAN 2018 • 15:05 • AF ELISABETH KROGH

Her er historien om den berømte båd på Sørens Værtshus

30. december efterlyste Olle Eriksson fra Karlstad via Bornholms Tidende oplysninger om, hvordan barbåden i Sørens Værtshus i Snogebæk egentlig var havnet der og historien bag.

Det kan Flemming Mortensen, Snogebæk, hjælpe med svar på.

- Redningsbåden blev fundet drivende på havet ved Snogebæk udenfor tremilegrænsen. En fiskerbåd fra Snogebæk, SE 100 Dan, fandt redningsbåden. Båden drev rundt og der var ingen ombord, fortæller Flemming Mortensen.

Redningsbåden blev sejlet ind til Snogebæk og siden solgt til en snogebækker, der i en årrække brugte den som fiskerbåd. Siden kom den på land, og Flemming Mortensen mener, at den så blev købt af ejerne af Sørens Værtshus og altså kom til at stå her.

Olle Eriksson har været på ferie på Bornholm 16 gange og kommer igen til maj, og har hver gang også undret sig over, at redningsbåden havde navnet Yngen fra Karlstad.

Han er nemlig selv fra Karlstad, og kender til fartøjet M/S Yngen, og mener, at skibet havde skiftet navn til M/S Östanhav, som forliste i 1963. Derfor undrer det ham at se redningsbåden i Snogebæk med navnet Yngen, da han ikke mener, den havde det navn, da skibet forliste.

Men det har Flemming Mortensen også svar på.

- Navnet er hugget ind i redningsbåden med et stemmejern. Det er det navn, redningsbåden oprindeligt har haft, og det har man så malet op igen i Snogebæk, fortæller Flemming Mortensen.

Han antager, at redningsbåden er fra M/S Östanhav, som tidligere hed Yngen.

- I øvrigt har jeg kompasset fra redningsbåden hjemme på mit skrivebord. Dem der bjærgede båden i sin tid, pillede det af, og det sad i en motorbådsjolle, jeg senere købte, fortæller Flemming Mortensen, og tilføjer at Olle Erikson er meget velkommen til at kigge indenfor i fiskerhytten ”Havets Synner” næste gang han kommer til Snogebæk og få hele historien selv.

SENESTE NYHEDER

18. DEC 2018 • 20:34 FOR ABONNENTER
Netværk ser flere veje til mere mangfoldighed
18. DEC 2018 • 17:07 FOR ABONNENTER
Winni: Bornholm kan holde fast i det meste erhvervsfremme
18. DEC 2018 • 16:27 FOR ABONNENTER
Mail til ejendomsmægler: Jeg har mistet tålmodigheden

MEST LÆSTE BORNHOLM

Mest læste

15. DEC 2018 • 12:02 FOR ABONNENTER

Tre på stribe til Cort