Undgå tandpine og få sunde tænder

SPONSORERET AF TANDLÆGERNE PÅ FREDERIKSBERG

Undgå tandpine og få sunde tænder

Langt de fleste danskere har prøvet at døje med tandpine i større eller mindre grad og ved, hvor ubehageligt det er og hvor umuligt det pludselig bliver at foretage sig dagligdagens gøremål som at spise, sove og tage på arbejde eller i skole.

Der kan være mange forskellige årsager til tandpine, men tandpinen kan også give årsag til yderligere ubehagelige symptomer som vedvarende hovedpine, kæbespændinger, nedsat evne til at indtage mad samt mange flere. Det er derfor vigtigt hurtigt at få taget hånd om tandpinen, når den er opstået. Derfor tilbyder rigtig mange tandklinikker at du kan få en akuttid, så du kan få bugt med smerterne og få din hverdag tilbage.

Den mest hyppige årsag til tandpine er huller i tænderne, et såkaldt cariesangreb. Huller i tænderne skyldes oftest dårlig tandbørstning eller mange på samme. En anden hyppig årsag til denne smertefyldte affære er blottede tandhalse, som kan resultere i ekstrem følsomhed over for indtagning af kolde og varme fødevarer, da den fysiske følsomhed er blottet i form af tandnerverne på tandhalsen. Disse smerter kan være forbigående, men hvis denne form for tandpine varer ved, bør du opsøge din tandlæge. Det skyldes oftest forkert tandbørsteteknik. Døjer du med tilbagevendende tandpine, bør du være mere omhyggelig med tandbørstningen og din generelle sundhed samt hygiejne i mundregionen.

Slip af med tandpinen
Slip af med tandpine og få din hverdag tilbage igen. Der er ikke meget fidus i at gå og have ondt hele tiden. Ved at konsultere en professionel kan du få den rigtige diagnose til at starte med, da det ofte selv kan være svært at vurdere hvor smerten kommer fra men især også hvorfor den er opstået. Eksempelvis forveksles smerter i gummerne og tandkødet ofte med en reel tandpine. Denne problematik er især fremtrædende ved spæde visdomstænder, der endnu ikke er vokset helt op igennem tandkødet hvilket ikke blot kan resultere i irritation, men også en svær smerte der minder om tandpine. En tandlæge kan derfor give dig et kvalificeret bud på, hvad din tandpine skyldes samt hvordan du på bedst mulig vis kommer den til livs.

Hvis du virkelig vil sætte skub i dine tænders sundhed, bør du bruge tandtråd og mundskyld efter hver tandbørstning. Gode råd og vejledning kan din tandlæge ligeledes hjælpe med, så du kan komme tandpinen til livs. Det er ligeledes vigtigt at gå til tandlæge og få tjekket op på dine tænders sundhed, da det både er dyrt og besværligt at rette op på når først skaden er sket. Hvis din undskyldning er, at du synes det er dyrt at gå til tandlæge, er det måske en meget rar ting at have med i overvejelserne, for tandpine kan være tegn på en alvorlig tilstand, der bør tages hånd om. Det er ligeledes muligt at få tilskud til tandlægebesøg, så der er faktisk rigtig god grund til at få det ud af verden! Ingen bør gå rundt med en ubehandlet tandpine.


22. FEB 2019 • 17:01 FOR ABONNENTER

Svaneke: Mere kontrol kunne finansieres af flere fastboende

22. FEB 2019 • 16:22 FOR ABONNENTER

Karamel Kompagniet uddelte gave til kunde nummer 20.000

22. FEB 2019 • 15:51 FOR ABONNENTER

Menighedsråd vil bygge nyt hus tæt på kirken

Mest læste

22. FEB 2019 • 14:18 FOR ABONNENTER

DBU-formand klar til genvalg i 2020