Ideer til den perfekte rejse

SPONSORERET AF AFRIKA-SAFARI.DK

Ideer til den perfekte rejse

Det er de færreste individer der foretrækker det danske klima hele året, og især med en sommer som vi havde fornøjelsen af i år. Derfor er en ferie, eller måske endda flere, i løbet af et år nærmest uundgåeligt. Ferier er det perfekte øjeblik til at få slappet af, få stressen ud af kroppen, og herefter vende tilbage til jobbet med nyfunden energi. Feriedagene er dog i fåtal, og det er derfor vigtigt at få dem udnyttet til fulde. De seneste år har der været en stigende interesse for rejser der giver en hel oplevelse, som man måske kun tidligere har kunnet drømme om. Et af de bedste eksempler på disse slags rejser er en safarioplevelse i Tanzania.

Drømmerejserne som en safari i Tanzania har tidligere kun været noget mange har måtte nøjes med at se på TV, da det priserne har været skyhøje på sådanne oplevelser. Heldigvis falder fly- og hotelpriserne hele tiden, og det er efterhånden muligt at komme afsted på en sådan rejse, uden at gøre brug af sin friværdi i huset.

Hvorfor tage på safari i Tanzania?
Safari er for mange mennesker noget helt exceptionelt, hvor man får lov til at komme helt tæt på eksotiske dyr som elefanter og løver i deres naturlige omgivelser, uden at nøjes med at se dem på film, i bøger eller i zoologiske haver. Tanzania er en af verdens foretrukne destinationer, når det kommer til safarioplevelser. Tanzania kan tilbyde både kæmpe bjerge som imponerende Kilimanjaro, store naturreservater og smukke strande i baghaven på Zanzibar. Desuden kan man i Tanzania opleve Afrikas største sø, Victoriasøen, og overvære den årlige migration af millioner af zebraer i Serengeti nationalpark, som desuden er på UNESCOs liste over verdensarv.

Mange kombinerer som sagt deres safarioplevelse på savannen med et besøg på Zanzibar efterfølgende. Zanzibar har nogle af verdens bedste strande, og kan prale med at have et rigt dyreliv, præcis som deres nabo Tanzania. På Zanzibar er det muligt at opleve byen, smage på øens hjemmedyrkede krydderier, opleve regnskoven med de røde aber, eller snorkle på det krystalblå hav.

Kulturelle oplevelser i Tanzania
Udover store naturoplevelser byder Tanzania også på store kulturelle oplevelser, for alle aldre. I Ngorongoro Crater (et kæmpe krater i det nordlige Tanzania), er det muligt at møde de sagnomspundne masaier. Masaierne er en afrikansk folkestamme der lever i Kenya og det nordlige Tanzania, og er det mange danskere typisk vil forbinde med en afrikaner, fra gamle dage. Store flotte skjolde, imponerende røde klædedragter, og deres imponerende festdans, er det der karakteriserer masaierne. De er en af verdens mest kendte etniske grupper, og er en af de få historiske stammer i Afrika der bliver ved med at vokse, grundet deres rige kultur. Masaierne lever i symbiose med dyrene, og bor i hytter bygget af grene, ler og gødning, noget af en øjenåbner for mange danskere. Denne oplevelse er noget for sig selv, og vil uden tvivl efterlade store indtryk, selv efter en lang dag med store naturoplevelser.


Mest læste

25. MAR 2019 • 20:05 FOR ABONNENTER

Godt år i Hasle IF – selv om medlemmerne er faldet fra

25. MAR 2019 • 13:49 FOR ABONNENTER

BHS-Almeborg vil overgå sig selv