Arnagers bro kan blive forsinket af ventetiden på særlig træsort
Foto: Berit Hvassum

16. DEC 2017 • 19:22 • AF ANETTE VESTERGAARD

Arnagers bro kan blive forsinket af ventetiden på særlig træsort

Broen i Arnager blev i denne uge reddet, og Center for Teknik og Miljø har regnet på tallene og er kommet frem til at træbroen, der med sine 180 meter er Nordeuropas længste træbro over hav, vurderes til at kunne bygges i træsorten Azobe for cirka tre millioner kroner.

Azobe vil være cirka fire gange så stærk som en udførelse med bornholmske træsorter, og sikrer, at der kan køres ud til havnen med store maskiner. Havnen, der er udført i granit/beton/og jernspuns, vil derved kunne vedligeholdes billigere i fremtiden.

Den nuværende bro vurderes til at være i så ringe stand, at et større nedbrud kan ske når som helst, hvis uheldige vejrkombinationer er til stede. Derfor anbefales det at påbegynde arbejdet hurtigst muligt.

Her mener Anders Schou Jensen, formand for foreningen Arnager Bådehavn, at indkøbet af træ bliver den eneste barriere:

– Der er rift om træsorten Azobe på grund af dens ekstreme holdbarhed. Azobe holder meget længere end bornhomsk træ, der på grund af klimaforandringerne vokser så hurtigt i dag, at det også nedbrydes hurtigere fordi der er så langt mellem årerne, siger han.

– Azobe bruges på alle større havneprojekter og molearbejder i Danmark, ganske givet også i Rønne Havn, så det kan godt være vi først får træet leveret i anden halvdel af 2018, siger Anders Schou Jensen.

SENESTE NYHEDER

15. OKT 2018 • 05:54 FOR ABONNENTER
Byggeri af nyt vandværk starter i denne uge
14. OKT 2018 • 13:40 FOR ABONNENTER
Arkæolog advarer mod overvanding af historisk holm

MEST LÆSTE BORNHOLM

Mest læste

12. OKT 2018 • 18:32 FOR ABONNENTER

Viking og Tejn mødes i første lokale opgør i e-sport

11. OKT 2018 • 14:05 FOR ABONNENTER

Pigefodbold er igen blevet populært på Bornholm

10. OKT 2018 • 09:21SPORT

BHS-Almeborg henter forstærkning