Hele Danmark har gavn af den gode økonomi: Her er tallene rekordhøje
Foto: Torben Østergaard Møller

15. DEC 2017 • 10:17 • AF REDAKTIONEN

Hele Danmark har gavn af den gode økonomi: Her er tallene rekordhøje

Hele Danmark har glæde af den høje vækst, som dansk økonomi oplever i disse år.

Det viser en opgørelse fra Danmarks Statistik, der har kigget på udviklingen i bnp for hver af de 11 landsdele.

Alle 11 oplevede i modsætning til året forinden positiv vækst, herunder også Vestjylland, som ellers måtte se økonomien skrumpe i 2015.

Bornholm er stadig stærkt med, når det handler om vækst, og cheføkonom hos Dansk Erhverv, Steen Bocian, har noteret sig, at bnp per indbygger lige nu er rekordhøjt på Bornholm.

Det skriver Ritzau.

Det er fortsat Københavns omegn, der har førertrøjen på med en årsvækst på 3,6 procent.

Og hovedstadsområdet - inklusiv København by og Nordsjælland - var da også det eneste sted i landet, hvor væksten var højere end landsgennemsnittet.

Udviklingen skal ifølge Las Olsen, der er cheføkonom i Danske Bank, ses i forhold til befolkningstilvæksten.

For samtidig med, at København har opnået en bnp-vækst på 16,6 procent de seneste 10 år, så er der også flyttet 16,1 procent flere til byen.

– Rigtig meget handler om, at vi siden krisen har set en markant ændring i befolkningen, hvor de yngre i stort tal er søgt til de store byer og især til København, mens resten af landet især har fået flere pensionister.

– Det er svært at skabe vækst, når den kvalificerede arbejdskraft ikke er til stede, og det er svært at tiltrække den kvalificerede arbejdskraft, når der ikke er vækst, skriver Las Olsen i en analyse af tallene.

Mest læste