Bundplacering: Få virksomheder søger mod Bornholm
Nexø. Foto: Danske Havne

14. DEC 2017 • 18:29 • AF JAKOB MARSCHNER

Bundplacering: Få virksomheder søger mod Bornholm

Kun 20 af landets 98 kommuner er mindre søgte end Bornholm, når virksomheder leder efter nye lokaler. I hvert fald hvis man fæstner lid til en ny analyse fra Lokaleportalen.

Portalen er Danmarks største søgemaskine for erhvervslokaler og samler alle ledige lokaler af alle typer over hele landet. Lokaleportalen er alment kendt blandt de danske virksomheder og benyttes af alle typer virksomheder, der leder efter nye lokaler.

Den nye analyse dækker perioden fra 1. september sidste år til 31. august i år. Både Bornholms position som nummer 77 og resten af kommunernes placeringer er kommet frem ved at dividere antallet af virksomheders søgninger på lokaler i en bestemt kommune med kommunens indbyggertal - og derefter gange resultatet med 100.

Hos Business Center Bornholm er direktør Fredrik Romberg ikke overrasket over, at Bornholm ikke ligger bedre placeret. Rombergs analyse peger også på, at en del virksomheders etableringer på Bornholm går under radaren i Lokaleportalens undersøgelse.

– Det forbavser mig ikke, at vi ikke ligger bedre placeret. Vi har ikke mange store dataselskaber og andre, der søger hertil. Derimod har vi mange små etableringer, når for eksempel den ene ægtefælle får job på Bornholm, og den anden bliver iværksætter, siger han.

Samsø er den både overraskende og meget store vinder i Lokaleportalens analyse. En del af forklaringen på Samsøs popularitet kunne være, at Kattegat-øen er længst fremme i hele landet med den grønne omstilling.

Samsø har pæn afstand ned til de københavnske omegnskommuner Vallensbæk og Glostrup på de næste pladser.

Som nummer 77 er Bornholm dog i meget pænt selskab med store vestdanske byer som Randers (75), Odense (78) og bedre placeret end både Viborg (83) og Esbjerg (85).

Bornholm gør det også bedre end kommuner som Guldborgsund (84), Lolland (93), Langeland (94) og Ærø (97). Morsø er helt i bund som nummer 98.

SENESTE NYHEDER

20. OKT 2018 • 10:15 FOR ABONNENTER
Foreslået miljøafgift vil ramme pendlerne hårdt
20. OKT 2018 • 10:00NAVNE
Dødsfald
20. OKT 2018 • 08:29
Spritbilist påkørte bil
20. OKT 2018 • 08:27
Dreng sigtet for vold

MEST LÆSTE BORNHOLM

19. OKT 2018 • 05:51
Festen er aflyst

Mest læste