Forbund skuffet over udskudt udflytning af statsjob
Rådet for socialt udsatte flyttede til Store Torvegade i Rønne. Foto: Allan Rieck

14. DEC 2017 • 13:47 • AF RITZAU

Forbund skuffet over udskudt udflytning af statsjob

Det er for dårligt, at de statslige ansatte nu skal vente endnu længere tid på svar, om hvorvidt deres job skal rykkes fra hovedstaden og ud til provinsen.

Det mener Sara Vergo, der er formand for Djøf Offentlig.

Meldingen kommer, efter at Sophie Løhde (V), minister for offentlig innovation, onsdag oplyste, at næste etape af udflytningen af flere tusinde statslige arbejdspladser sparkes til hjørne.

I stedet for december bliver planen offentliggjort i januar.

– Der er rigtig mange af vores medlemmer, der har gået og ventet siden oktober, hvor Løkke løftede sløret for planen.

– De er ikke ligefrem glade for, at de nu skal vente endnu længere tid på at høre, om de er købt eller solgt, siger Sara Fergo til Ritzau.

Og det er en beklagelig situation, at regeringen ikke kan holde den tidsplan, erkender minister for offentlig innovation, Sophie Løhde (V).

– Vi skylder naturligvis alle medarbejdere, der måtte blive berørt af næste flytterunde, at være godt forberedt, så det kan blive en så god proces som mulig, sagde Sophie Løhde i en pressemeddelelse onsdag.

Men hun understreger, at det for rege-ringen har større prioritet at få gennemført udflytningen ordentligt end at holde den tidligere tidsplan.

– For mig er det derfor også vigtigere, at vi får en ordentlig proces, end at vi haster ting igennem kort før jul. Det er mest ordentligt over for medarbejderne og deres familier.

Hos Djøf medgiver man, at en måned fra eller til nok går, så længe at man tænker sig rigtigt godt om.

– På den ene side er det jo meget godt, at man tænker sig om og sikrer sig, at der ligger en god proces bag.

– Men det er altså ikke noget, der løfter engagementet og trivslen på arbejdspladsen, at man skal vente endnu længere, lyder det fra Sara Vergo fra Djøf.

I 2015 præsenterede regeringen en plan for udflytningen af omkring 3900 statslige arbejdspladser. Flere end 2500 af arbejdspladserne er blevet flyttet.

Bornholm fik Rådet for socialt udsatte, der nu har kontor i Rønne med en håndfuld medarbejdere.

19. OKT 2018 • 06:33 FOR ABONNENTER

Lang åbningstid kan blive en tradition i Rønne

19. OKT 2018 • 05:51

Festen er aflyst

Mest læste