Fagforbund: Rederierne gør ikke nok for at undgå de ansatte og deres familiers bekymringer
Foto: Molslinjen

13. DEC 2017 • 10:50 • AF TOMMY KAAS

Fagforbund: Rederierne gør ikke nok for at undgå de ansatte og deres familiers bekymringer

Fredag havde Dansk Metals maritime afdeling taget initiativ til et dialogmøde om den fremtidige besejling af Bornholm.

Med på mødet var repræsentanter fra Molslinjen, BornholmerFærgen, 3F Sømændene, Maskinmestrenes Forening og Søfartens Ledere, og efterfølgende fortæller fagforbundet, at stemningen på mødet var god – men at mængden af informationer var begrænset.

– Fra organisationernes side stillede vi meget konkrete spørgsmål til handleplaner for de enkelte grupper af ansatte/kommende ansatte, men især Molslinjen mente, at det var for tidligt, at være mere specifikke, fortæller John Ibsen, sekretariatschef Metal Maritime til forbundets hjemmeside.

Molslinjen vil som tidligere oplyst begynde at slå stillinger op i februar og marts.

Og rederiet meddelte på mødet, at de – ligesom alle andre virksomheder – vil gå efter at få besat disse stillinger med de bedst mulige kandidater, oplyser John Ibsen

– Personligt og på vegne af medlemmerne,er jeg ikke skuffet, da jeg ikke havde forventet for meget efter mange måneders lukkethed. Men jeg er oprigtigt ked af, at rederierne ikke i højere grad afhjælper de mange bekymringer, som er blandt de søfarende og deres familier på Bornholm, lyder det fra forbundet.

– Vi vil i Metal Maritime fortsat have fokus på den store udfordring, som det bliver at foretage et operatørskifte af besejlingen fra den ene dag til den anden. Samtidig har vi især de enkelte medlemmers usikre situation for øje, når vi efter årsskiftet i tæt samarbejde med Metal Maritimes tillidsrepræsentanter på overfarten vil planlægge informationsmøder og skræddersyede aktiviteter, målrettet de behov, som medlemmerne har i den konkrete situation.

– Det vil blandt andet udmønte sig i møder i Rønne, hvor medlemmer kan få direkte rådgivning fra Metals A-kasse og Metal Maritimes faglige afdeling. Møderne vil også omfatte konkret hjælp til at skrive ansøgninger og vejledning i mulighederne for uddannelse/efteruddannelse, fortæller John Ibsen.

Metal Maritime organiserer på BornholmerFærgen faggrupperne pursere, faglærte kabysmedarbejdere, catering- og rederiassistenter samt skibsassistenter.

Molslinjen overtager den samfundsbegrundede færgebetjening af Bornholm fra Færgen den 1. september 2018.

19. OKT 2018 • 06:33 FOR ABONNENTER

Lang åbningstid kan blive en tradition i Rønne

19. OKT 2018 • 05:51

Festen er aflyst

Mest læste