Ugens hus er et stort sommerhus der ligger fredfyldt mellem granerne
Foto: Nybolig

11. DEC 2017 • 14:45 • AF JON ALBJERG RAVNHOLT

Ugens hus er et stort sommerhus der ligger fredfyldt mellem granerne

Lufthavnen ligger ikke mere end nogle få minutters kørsel væk, og det samme gør indkøbsmulighederne i den sydøstlige udkant af Rønne. Men så snart man drejer af ringvejen og ind i Stampen Plantage, er den eneste støj, man hører, lyden af vinden i trætoppene og havet nogle få hundrede meter væk.

Langs stierne ligger sommerhusene uforstyrret inde mellem træerne: Her er fred og ro og masser af natur omkring en, og nedenfor skrænten ligger Onsbæk Strand. Den børnevenlige sandstrand bruges næsten udelukkende af sommerhusbeboerne, for rønneboerne og hotelgæsterne holder til nogle kilometer længere nordpå.

Hus nummer 7 på Stampen Vej 5 skiller sig ud fra de omgivende sommerhuse ved at være både nyere og noget mere robust end de gamle træhuse: Det er bygget som et helårshus i mursten med god isolering, så der er mulighed for at gøre brug af hele den udvidede sommerhussæson fra marts til november. En varmepumpe sørger for at varme rummene hurtigt op, så man kan komme til hægterne efter en frisk påsketur eller efterårsvandring langs stranden eller i plantagen.

SE BILLEDER AF HUSET HER

Samtidig er huset funktionelt indrettet, så det er nemt at tage i brug og lige så nemt at gøre rent bagefter – og det er en stor fordel, for der kan være mange mennesker i huset.

Fra entréen kommer man ind i et åbent spisekøkken med udgang til den store træterrasse, der ligger i en lækrog mod syd og vest. Den er der også udgang til fra den store hjørnestue, hvorfra der er smuk udsigt mod skoven. For selvom huset ligger privat i forhold til naboerne, er de omgivende træer lave nok til, at man kan få det fulde udbytte af aftensolen på terrassen, i stuen og køkkenet langt hen på efteråret.

Grunden er anlagt med buske og en stor græsplæne at boltre sig på, og der er en fiskedam, som får vand fra vandhuset syd for gavlen. Her opsamles regnvand fra tagene, som bliver ledt ud i dammen.

Når de mange gæster skal til ro, er der et dobbeltsoveværelse med egen indgang og badeværelse i den ene ende af hjørnestuen. Her står en sofa fra den gamle ventesal på Rønne Station fra dengang, hvor der stadig kørte tog på Bornholm. Fra spisekøkkenet kommer man via en fordelingsgang ind til to ekstra dobbeltsoveværelser med et bad imellem. Fra det ene af dem er der igen udgang til terrassen og udsigt mod træerne og solnedgangen. Skulle det alligevel knibe med pladsen, er der to ekstra sovepladser i annekset ved den lukkede garage.

Og har man ikke lyst til at gå til ro, men savner lidt byliv, er der cykelsti hele vejen ind til Rønne, så man kan komme sikkert ud og hjem igen.

Tekniske detaljer: Ydermur: Mursten / Tag: Tegl / Vinduer: Termo / Opvarmning: Varmepumpe og centralvarme med elpatron / Vand: Privat, alment vandforsyningsanlæg / Kloak: Offentlig / Toilet: To toiletter / Bad: To bade. Fritidshus.

Huset er opført i 1997 og ligger på Stampen Vej 5 hus 7, 3700 Rønne.

Det samlede boligareal er på 146 m². Hertil kommer et anneks med to ekstra sovepladser. På den 1.635 m² store grund, er der fiskedam, vandhus og en stor terrasse mod sydvest med læ for vinden og solnedgang over skoven.

Boligen er til salg gennem Nybolig.

Kontantpris 2.800.000


SENESTE NYHEDER

23. JAN 2019 • 13:18 FOR ABONNENTER
Mini-landsby står klar til brug
23. JAN 2019 • 11:25 FOR ABONNENTER
Onsdagens leder: Målet? En ny og bedre færge til Bornholm
23. JAN 2019 • 09:46 FOR ABONNENTER
Radikale går kritisk til Bornholms nye boligpolitik

MEST LÆSTE BORNHOLM

22. JAN 2019 • 15:40 FOR ABONNENTER

Lægernes formand: Regeringens plan er fornuftig

22. JAN 2019 • 14:54 FOR ABONNENTER

Her er chefen på deltid

22. JAN 2019 • 14:20SPORT

Skuffende indsats af Anna Holm

Mest læste

21. JAN 2019 • 18:07SPORT

Lund beskrives som et scoop

19. JAN 2019 • 19:17 FOR ABONNENTER

Frederik føler sig klar til Superligaen