Christiansø mangler arbejdskraft: Vi har en særlig udfordring
Foto: Berit Hvassum

10. DEC 2017 • 11:29 • AF TORBEN ØSTERGAARD MØLLER

Christiansø mangler arbejdskraft: Vi har en særlig udfordring

At tale om decideret jobfest på Christiansø ville nok at være at stramme den, men der er for tiden to ledige stillinger på de små øer nordøst for Bornholm, og de udgør da trods alt cirka 10 procent af det samlede antal ansatte i administrationen, hvis man regner det ud på årsværk.

Af Forsvarsministeriets hjemmeside fremgår det, at der mangler både en maler og en skolelærer på Christiansø – og hvad førstnævnte angår har denne mangel stået på gennem hele 2017.

Som udgangspunkt er administrator Jens Peter Koefoed, som vanligt, gået efter at få en børnefamilie til øen, fordi den kan bidrage til skolen og dermed også til opretholdelsen af civilsamfundet på øerne, som er ejet af Forsvarsministeriet, men nu er der slækket på den ambition.

– Det er faktisk tredje gang i år, vi slår stillingen op, siger han.

– Så nu åbner vi for, at man kan få stillingen også uden, der følger børn med.

Der har været interesserede ansøgere, og der er også blevet afholdt jobsamtaler, men altså endnu ikke nogen, der er mundet ud i en ansættelse.

– Malere vokser ikke på træerne, siger administratoren.

– I det hele taget er det jo svært at få håndværkere med den aktivitet, der er i samfundet for tiden. Jeg tænker, at der er en mindre skare at rekruttere iblandt og dermed også færre potentielle ansøgere. Og så er det en særlig udfordring, fordi det er en ø.

SENESTE NYHEDER

21. OKT 2018 • 09:45 FOR ABONNENTER
Analyse: At gøre det populære rækker ikke for Venstre

MEST LÆSTE BORNHOLM

Mest læste