Bornholm har flest flygtninge i arbejde
Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

7. DEC 2017 • 20:14 • AF JAKOB MARSCHNER

Bornholm har flest flygtninge i arbejde

Bornholm er den kommune i Danmark, hvor den største andel af kommunens flygtninge har et lønmodtagerjob. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, der dækker årets tredje kvartal.

Lige under halvdelen af Bornholms flygtninge mellem 16 og 64 år var lønmodtagere i perioden. Ved flygtninge forstår Danmarks Statistik personer, der er kommet til Danmark indenfor de seneste fem år.

Kun i tre andre kommuner havde flere end 40 procent af kommunens flygtninge et lønmodtagerjob i tredje kvartal: I Dragør, Frederiksberg og Lyngby-Taarbæk. Den mindste andel af lønmodtagere blandt flygtninge bliver med 14 procent mønstret af Guldborgsund Kommune på Lolland-Falster.

Jobcenterchef Allan Westh ser to hovedårsager til Bornholms førsteplads: Politisk vilje og ansvarsfulde virksomheder.

- Vi bliver færre erhvervsaktive mennesker på Bornholm, så vi har brug for kvalificeret arbejdskraft udefra. Derfor er tilgangen til flygtninge og integration meget konstruktiv. Vi vil gerne vores flygtninge, og det gælder hele vejen rundt - i daginstitutioner, skoler og de byer, der har taget imod, siger han til DR Nyheder.

Allan Westh har også et par råd til de kommuner, der har haft mindre succes med at få flygtninge i lønmodtagerjob.

- Man skal lave en samlet strategi, hvor man tager godt imod de nye familier i daginstitutioner, skoler og virksomheder. Også selvom flygtningene ikke taler dansk til at starte med. Og så skal man tilbyde undervisning, så flygtningene kan blive en endnu bedre arbejdskraft for virksomhederne, siger han.

SENESTE NYHEDER

10. DEC 2018 • 17:04 FOR ABONNENTER
Minister slår bak: T-foil skal med i Express 1-undersøgelse
10. DEC 2018 • 15:29 FOR ABONNENTER
Leder: 100 dage med høj søgang
10. DEC 2018 • 14:00NAVNE
Dødsfald
10. DEC 2018 • 13:49 FOR ABONNENTER
Molslinjen om de første 100 dage: Vi er livsnerven

MEST LÆSTE BORNHOLM

Mest læste