Find livskvalitet frem for overlevelsesstrategi med din partner

SPONSORERET AF LENE SØE

Find livskvalitet frem for overlevelsesstrategi med din partner

Relationer er et livsprojekt og en afgørende forudsætning for dybere selverkendelse og harmoni i livet. Selvom nære, intime relationer er centrale på livets vej, er det også her, at nogle af livets største frustrationer udformer sig. Står man midt i en sådan frustration, vil den rette hjælp sætte processen mod livskvalitet frem for overlevelsesstrategi i gang, og her kan parterapi være nøglen til genoprettelse.

Behovet for rådgivning hos familier og par er stigende, og mange føler sig frustrerede over at sidde fast i problemer og udfordringer i forholdet, som er svære at løse. Det behøver ikke nødvendigvis at være større hændelser, som giver grobund for frustrationerne – ofte handler det om den generelle kommunikation, hvor det er vigtigt at have de rette redskaber ved hånden under konflikter. I mangel på disse kan parforholdet blive tungt og slidsomt. Parterapi har for mange vist sig at være med til at skabe gode forudsætninger for en sund håndtering af problemerne i forholdet.

Forandring kræver handling
Når der er brug for forandring i forholdet, er det en proces, hvor begge parter må tage ansvar ved først og fremmest at påbegynde rejsen mod en sundere relation. Konteksten for parterapien kan se vidt forskellig ud fra par til par alt efter, hvilken type udfordring der er tale om - det kan omhandle et mangeårigt forhold, hvor gnisten er forsvundet og krise i stedet har taget over eller måske være et nyere forhold, hvor der er brug for gode råd til at udvikle stabilitet og konstruktiv kommunikation.

Uanset konteksten er fællesnævneren, at begge parter må være indstillede på at tage ansvar for forholdet og sammen arbejde på problemstillingerne. Hvor der er vilje, er der en vej, men der er samtidigt også brug for de rette redskaber for at kunne give de bedste forudsætninger for konflikthåndtering, kommunikation og kærlighed.

Få den rette hjælp
Parterapeuten, Lene Søe, hvis livsprojekt er at sprede nyttig erfaring og vejledning til par, der oplever krise i forholdet, har i flere år beskæftiget sig med psykoterapi og menneskets udvikling og brænder for at lede mennesker til at generobre livet frem for bare at overleve det. Hos Lene Søe sættes der fokus på at realisere de forandringer, man som par inderst inde ønsker at skabe, og der arbejdes således ud fra de allerede eksisterende værdier i forholdet. Selvom man inderst inde ønsker en forandring, har vi alle blind spots, hvor der er brug for en udefrakommende part, der kan stille de rigtige spørgsmål for på den måde at sætte de rigtige tanker i gang. Parterapi kan her være til stor hjælp, og erfaringen hos Lene Søe er også, at det hjælper begge i forholdet til at forstå de specifikke reaktionsmønstre og handlinger, der leder til konflikter i forholdet.

Du kan læse meget mere on Lene Søe på hendes hjemmeside og få videre information om, hvordan du gennem parterapi kan finde tilbage til livsglæden sammen med din partner frem for simpel overlevelse.


Mest læste