De savnede fodbolden og lavede deres eget Svaneke-hold – i København

2. DEC 2017 • 17:12SPORT • AF KJELD LUNDBÆK

De savnede fodbolden og lavede deres eget Svaneke-hold – i København

Hvis de en gang imellem har problemer med at stille hold i Svaneke IK, så følger en del af forklaringen her:

Næsten et helt hold af tidligere Svaneke-drenge har i dag deres eget hold, som spiller i DAI-turneringen i København.

– Det begyndte en dag, da vi sad på en bar og over et par øl fandt ud af, at vi faktisk savnede at spille fodbold, fortæller en af initiativtagerne til holdet, der kalder sig SB København, Nicolaj Vigel.

SB står for Svaneke Boldklub, og københavnerdrengene benytter også det gamle SB-logo, selv om moderklubben på Bornholm i dag hedder Svaneke Idræts Klub (SIK).

En idé var født, og i dag består SB København-holdet af omkring 25 spillere – de fleste med en eller anden tilknytning til Svaneke og/eller Bornholm, men også et par ”adoptivvenner”, som Nicolaj Vigel kalder dem.

Trods de mange spillere optræder SB København indtil videre kun med et 7 mands-hold i den laveste række i DAI-turneringen.

– De fleste kampe spilles på hverdagsaftener, og mange af os enten har et arbejde eller studerer, så ville det de fleste gange nok knibe med at stille et 11 mands-hold. Men det er da absolut en mulighed, hvis vi kan skaffe fem-ti spillere mere. De behøver så nok ikke være fra Svaneke alle sammen, fortæller Nicolaj Vigel.

Mest læste

19. JAN 2019 • 19:17 FOR ABONNENTER

Frederik føler sig klar til Superligaen