Kommunalbestyrelsen går fra 27 til 23 medlemmer – men antallet af partier er det samme
Foto: Jens-Erik Larsen

24. NOV 2017 • 06:07 • AF FLEMMING KOFOED

Kommunalbestyrelsen går fra 27 til 23 medlemmer – men antallet af partier er det samme

Selv om antallet af medlemmer bliver skåret ned fra 27 til 23 i den nye kommunalbestyrelse, så får det ikke indflydelse på antallet af partier repræsenteret i den.

Der bliver nemlig præcis det samme antal på otte forskellige lister, lige som det er tilfældet i den nuværende kommunalbestyrelse. Der er altså ikke tale om en indskrænkning af det lokale demokrati, som flere partier har frygtet.

Den nuværende kommunalbestyrelse besår af Socialdemokratiet, Venstre DF, Enhedslisten, Bornholmerlisten, Kristendemokraterne og de radikale.

Det giver kun syv forskellige lister, men ved kommunalvalget i 2013 blev de konservative også valgt ind og fik to mandater.

Som bekendt forlod René Danielsson listen til fordel for DF, og senere forlod Kirstine van Sabben de konservative til fordel for Bornholmerlisten. Dermed var de konservative ikke længere repræsenteret i kommunalbestyrelse, selvom listen blev valgt ind.

Ved kommunalvalget i tirsdags blev otte lister valgt ind i kommunalbestyrelsen: Socialdemokratiet, Venstre, DF, Enhedslisten, Bornholmerlisten, Kristendemokraterne, Alternativet og SF. Fire af de lister - og altså halvdelen af dem - har kun ét medlem hver og må absolut betegnes små partier.

Kun de radikale røg helt ud af kommunalbestyrelsen, mens de konservative ikke fik nok til at blive valgt ind igen. Og to nye lister kom ind i form af SF og Alternativet.

SENESTE NYHEDER

MEST LÆSTE BORNHOLM

15. NOV 2018 • 10:32 FOR ABONNENTER

Baskos ejer: Jeg sagsøger politiet

15. NOV 2018 • 08:12

Der graves færdigt på Vesterbro

15. NOV 2018 • 06:46 FOR ABONNENTER

Penge til nye døre og vinduer i Aarsdale

14. NOV 2018 • 22:15 FOR ABONNENTER

"Mundert" gensyn med Ruben Søltoft i Musikhuzet

Mest læste