Sådan giver du børnene det sundeste sovemiljø

SPONSORERET AF LIAMS.DK

Sådan giver du børnene det sundeste sovemiljø

Vi tilbringer omkring en tredjedel af vores døgn i sengen, og vores børn sover oftest længere. Derfor er det ekstra vigtigt, at børnene har et sundt sovemiljø, fri for allergifremkaldende stoffer, husstøvmider, bakterier og farlig kemi. Her er fyldmaterialet kapok et godt valg. Det er et helt naturligt materiale, der er udstyret med en række gode, sundhedsfremmende egenskaber fra naturens hånd.

Indeklimaet er en hyppig kilde til både astma, allergi og bakterieangreb. Mest udsatte er vi, når vi sover. For her opholder vi os indendørs i den længste periode i døgnet. Samtidig ligger vi helt stille og trækker oftest vejret dybere under søvnen. Det giver både husstøvmider, bakterier og allergifremkaldende stoffer frit spil.
Børnene opholder sig længst i sengen

Selv om mange småbørnsforældre måske ikke føler det sådan, så sover vores børn længere tid i sengen i løbet af et døgn, end vi voksne gør. Samtidig er de mere følsomme over for miljømæssige påvirkninger, og skal leve med konsekvenserne af dem resten af livet.

Derfor bør du være ekstra opmærksom på, at få givet dine børn et rent og sundt sovemiljø, fri for bakterier, farlig kemi og andre sundhedsskadelige stoffer. Derved giver du dem den sundeste start på tilværelsen.

Kapok – det geniale fyldprodukt til sengetøjet
En af de bedste måder at sikre et sundt sovemiljø er ved at vælge dyner, hovedpuder og madrasser, som anvender fyld af kapok. Kapok er et træ, som dyrkes økologisk i regnskovene i Thailand og andre lande i Sydøstasien. Det kan blive op til 60 meter højt og 3 meter i diameter.

Inde i kapoktræet findes der en række lyse, gulbrune hule fibre. Fibrene kan høstes, uden at træet skal fældes, hvilket er med til at gøre produktionen bæredygtig.

Fibrene har en voksagtig, vandtæt overflade. Det gør materialet vandafvisende, ligesom hulrummene i fibrene virker isolerende og temperaturregulerende når du skal sove. Det gør produkterne perfekte til dig der vil have en dyne som hjælper dit barn med at regulerer temperaturen om natten, så det hverken får det for varmt eller for koldt.

Voksoverfladen forhindrer samtidig, at husstøvmider og bakterier ikke kan leve i fyldmaterialet. Det gør materialet allergivenligt og forhindrer endvidere, at der opstår dårlig lugt, selv om barnet skulle have et enkelt uheld eller to.

Nemt at vaske og vedligeholde
Du kan vaske kapokfyldte dyner og hovedpuder uden problemer. Det gør det nemt at vaske og vedligeholde dyner og puder, så de vedbliver med at være friske og lugtfri. Normalt genfinder materialet sin normale form automatisk efter vask. Falder det sammen, kan det tørretumbles.

Så næste gang, du skal ud og købe dyner, puder eller madrasser til dit barns seng, bør du holde øje med, at fyldet er produceret af kapok. Så giver du dine børn, de bedste forudsætninger for at sove sundt.


22. FEB 2019 • 17:01 FOR ABONNENTER

Svaneke: Mere kontrol kunne finansieres af flere fastboende

22. FEB 2019 • 16:22 FOR ABONNENTER

Karamel Kompagniet uddelte gave til kunde nummer 20.000

22. FEB 2019 • 15:51 FOR ABONNENTER

Menighedsråd vil bygge nyt hus tæt på kirken

Mest læste

22. FEB 2019 • 14:18 FOR ABONNENTER

DBU-formand klar til genvalg i 2020