Bombe under DF-kandidat fire dage før valget: René Danielsson har fortid i Dansk Front

17. NOV 2017 • 18:22 • AF ANETTE VESTERGAARD

Bombe under DF-kandidat fire dage før valget: René Danielsson har fortid i Dansk Front

René Danielsson, der på tirsdag opstiller til kommunalvalget for Dansk Folkeparti, fik her til formiddag et opkald fra fortiden, da det brugerproducerede website Redox postede en nyhed om Danielssons fortid i det højreekstremistiske netværk Dansk Front.

– Det er desværre rigtigt og jeg skammer mig, sagde Rene Danielsson sidst på eftermiddagen til P4 Bornholm.

Dansk Front blev nedlagt for ti år siden, men Rene Danielsson har forklaret, at han i sine teenageår var tilknyttet organisationen i en periode på tre år, fra han var 15 til han var 18 år. Efter et overfald blev René Danielsson med egne ord radikaliseret i en grad, så hans forældre til sidst frygtede, at han ville ende i fængsel.

Kontakten med Dansk Front foregik primært over nettet, "hvor vi fik afløb for en hel masse ting og frustrationer", men det blev også til et par fester, sagde Danielsson tidligere i dag til P4 Bornholm.

Danielsson, der er medlem af Fritids- og Kulturdvalget i den nuværende kommunalbestyrelse, får fuld opbakning fra Dansk Folkepartis lokale gruppeformand. Linda Kofoed Persson har i dag været i kontakt med partiets hovedbestyrelse, og også her er man villig til at slå en streg over Danielssons ungdomsflirt med det højreekstremistiske miljø.

– Det kommer bag på mig, at René har været så langt ude, men i dag er han et skoleeksempel på en ung mand, der er kommet tilbage på sporet. Han har arbejdet benhårdt for partiet, og hans fortid får ingen konsekvenser for hans opstilling til kommunalvalget, konstaterer Linda Persson.

René Danielsson fortalte til P4, at han sidst havde kontakt med Dansk Front i 2006. På det tidspunkt var han værnepligtig på Bornholm. I dag har han familie og børn og lever blandt andet af at sælge herretøj på nettet.

SENESTE NYHEDER

14. NOV 2018 • 22:15 FOR ABONNENTER
"Mundert" gensyn med Ruben Søltoft i Musikhuzet
14. NOV 2018 • 18:05 FOR ABONNENTER
Birgitte blev kørt i limousine til sidste arbejdsdag
14. NOV 2018 • 14:00NAVNE
Dødsfald

MEST LÆSTE BORNHOLM

14. NOV 2018 • 07:14
Fridolf er solgt til Bygma
14. NOV 2018 • 07:14

Fridolf er solgt til Bygma

14. NOV 2018 • 06:08 FOR ABONNENTER

Cykelhandlere åbner helt ny butik

14. NOV 2018 • 05:52

Formand genvalgt

Mest læste